Doorgaan naar hoofdcontent

Piespaal

Ik zit dus in het bestuur van de Stichting Wereldvredesvlam Twente. Met elkaar hebben we ervoor gezorgd dat er een World Peace Flame brandt in Woongemeenschap De Wonne. Via verschillende activiteiten houden we het vredesvuur brandend en verspreiden we het gedachtengoed van deze vlam als een netwerk van vuur over Enschede en 'de wereld'. Het is mooi werk, het is een mooie vlam.

Als ik in de eerste warme lentezon een stadswandeling maak door Zutphen, loop ik ineens tegen een flinke zeshoekige paal aan. Het is een soort kunstwerk, met op elke zijde in zes verschillende talen de tekst 'Moge vrede heersen op aarde'. Op het bordje lees ik over dit Peace-Pole-project, waarmee ze via een soort netwerk van palen vrede onder de aandacht willen brengen.

Nou moe, dat is ook wat. Een peace pole! Gelijk ben ik blij dat we hier in het mooie Twente toch voor een vlam hebben gekozen. Dat is soms al moeilijk genoeg uit te leggen.

Reacties

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g