zondag 9 maart 2014

Piespaal

Ik zit dus in het bestuur van de Stichting Wereldvredesvlam Twente. Met elkaar hebben we ervoor gezorgd dat er een World Peace Flame brandt in Woongemeenschap De Wonne. Via verschillende activiteiten houden we het vredesvuur brandend en verspreiden we het gedachtengoed van deze vlam als een netwerk van vuur over Enschede en 'de wereld'. Het is mooi werk, het is een mooie vlam.

Als ik in de eerste warme lentezon een stadswandeling maak door Zutphen, loop ik ineens tegen een flinke zeshoekige paal aan. Het is een soort kunstwerk, met op elke zijde in zes verschillende talen de tekst 'Moge vrede heersen op aarde'. Op het bordje lees ik over dit Peace-Pole-project, waarmee ze via een soort netwerk van palen vrede onder de aandacht willen brengen.

Nou moe, dat is ook wat. Een peace pole! Gelijk ben ik blij dat we hier in het mooie Twente toch voor een vlam hebben gekozen. Dat is soms al moeilijk genoeg uit te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten