Doorgaan naar hoofdcontent

Inspireren


Een yogafestival in Enschede, wie had dat gedacht! Lezingen, workshops, muziek en dans en voor de über-yogi ook nog lekker eten. Ze hadden flink uitgepakt. De opkomst had voor mij wel wat groter gekund, maar ja, het is nog een beetje wennen misschien. Volgend jaar beter.

Was er een bijzondere anekdote die zich laat vangen voor dit blog? Niet echt. Wel een heleboel kleine, mooie ervaringen. Bij de zachtmoedige lezing van Johan Noorloos over zijn Inzicht. Bij de improvisorische workshop en lezing van Jan Kuiper, die me met zijn glimlach en pretogen voor eens en altijd heeft overtuigd van het levensgeluk dat yoga aan iedereen kan geven. Bij het muzikale feest van Jan en z'n band. Bij de workshop Yinyoga, die me pijnlijk confronteerde met hoe goed die yogavorm voor mij zou zijn. En bij het ligconcert van de Canto Ostinato door de 'dansende' Saskia en Jeroen van Veen.

Niks geleerd dan? Ja natuurlijk wel. Let op!

  • Soms is niet krijgen wat je wens het mooiste kado dat je wordt gegeven.
  • Gebruik je talent. Doe wat je goed kunt en inspireer anderen.
  • Ontspannen is onthechten na een periode van bezield werken.
  • Mediteren is niets anders dan in stilte wachten op je volgende gedachte.
  • Bladmuziek is nu ook al vervangen door de iPad. Het einde van de bladluis...

Namasté

Reacties

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N