Doorgaan naar hoofdcontent

Hoofdprijs


Tijdens een feestje komt de stemming op het punt waarop je stilstaat (lees: opschept) bij wat je zou doen als je die Jackpot wint. De één gaat het groots aanpakken, de ander zal verder leven alsof er niks is gebeurd. En alle varianten daar tussenin.

De vader draait zich op enig moment naar z'n avontuurlijke zoon en zegt:
"Joh, maak je geen zorgen. Als ik de Jackpot win zorg ik echt wel dat jij er goed bij zit."
Er daalt een bijna onzichtbare geruststelling over de zoon.
"Jij krijgt van mij twee mooie stoelen", sluit hij zorgzaam af.

Proost.

Reacties

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g