Doorgaan naar hoofdcontent

Herfstvakantie is... mooi Maastricht


Reacties

  1. Ha Scribbles,

    Veel plezier en geniet ervan.
    Ik was er vorige week met Jazz Maastricht Promenade.
    Van Blues, Salsa, Rock 'n Roll tot Jazz: het was er allemaal.
    Kan het je aanbevelen, het wordt elk jaar georganiseerd!
    Heb ook zo'n zelfde plaatje van de Maas, maar dan overdag genomen met een heerlijk herfstzonnetje.

    Greetz, van Hetty Theodora

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch fijn dat ze Maastricht hebben uitgevonden voor de natte dagen.
    Delft is daarvoor ook uitgevonden. Mooi dagje gehad vandaag daaro.
    En...ook nog eens veul wiezer gewordn.

    Slaap lekker in kamer 5.
    Groetn Wies

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Enschede is ook uitgevonden voor natte dagen, alleen weet niemand er van.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is dan wel een heeeeel goed bewaard geheim. Want ik kom daar alleen maar op zonnige dagen anders wordt ik zo nat op het terras. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @eazy: enschede is volgens mij vooral uitgevonden voor de duitsers ;-)

    In Maastricht was het vanaf het middaguur helemaal droog. Dus de musea en kerken werden toch weer vervangen door struinen en shoppen. Vooral boekhandel Selexyz was weer smullen! Er gaan geruchten dat ze ook een vestiging willen openen in onze oude schouwburg, maar dat de gemeente Broekhuis daartegen wil beschermen... Dat zal toch niet waar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Volgens mij heeft Broekhuis de beste papieren voor de schouwburg. Selexyz M'tricht schijnt idd erg mooi te zijn, in tegenstelling tot de andere vestigingen. Ik praat nu iemand na hoor, heb het niet uit 1e hand!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klik hier voor foto's van de mooiste boekhandel 'ter wereld'!

    Van mij mag Broekhuis ook naar de schouwburg hoor, maar een tweede boekhandel op meer dan 150.000 inwoners lijkt me sowieso niet verkeerd. Misschien wil Selexyz wel in de oude kerk?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Berlijn - Stadsbeer Schnute

Berlijn dankt haar naam en stadswapen aan de beer. Er doen veel verhalen de ronde over de relatie tussen beer en Berlijn. De meest overtuigende is de hypothese van onderzoeker Theodor Zell. Volgens Zell is de stad Berlijn gesticht in de buurt van een plaats waar zich veel beren ophielden, ter hoogte van de huidige Nederlandse ambassade . Dit was aan het eind van de twaalfde eeuw een ondiepe, vlakke plaats in de Spree. Ook beweert hij dat het woord Berlin vroeger 'bereplaats' beteken-de. En dat maakt z'n theorie geloofwaardig genoeg! Waar of niet, je komt de beer overal tegen. Niet alleen in alle soorten en maten op straat en in de souvenierswinkels, maar ook in het echt. Knuffelijsbeer Knut kennen we nu wel, dus die slaan we even over. In het hartje van de stad resideert in de berenkuil Am Köllnischen Park sinds augustus 1939 de enige echte Berlijnse stadsbeer. De vreugde na de feestelijke opening was van korte duur. De beren hadden zwaar te lijden tijdens de oorlog. All