Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 18 - LibraryThing

Wat staat er op mijn boeken-plank? Het antwoord is nu te vinden in mijn BibliotheekDing!

Met deze website breng je je eigen boekenkast in kaart
(u kent mijn boekenkast?) en ontdek je andere mensen met dezelfde boekenverzameling en smaak als jij.

Je kunt er recensies lezen van mensen die jouw boek ook be-zitten en via hun boeken weer op nieuwe suggesties komen.

Kleine bibliotheken schijnen hun collecties te koppelen aan Library Thing. En met de widget is het mogelijk om bijvoorbeeld via de bibliotheeksite aanbevelingen te laten zien.

Klinkt spannend. Dus ik heb me even uitgeleefd: m'n mooiste boeken toegevoegd, alle ontbrekende boekcovers geupload en een eigen widget gemaakt. Jammer van die kop-en-voet tekst, die krijg ik niet zoals ik dat zou willen. Ook jammer dat hij naar de Engestalige site linkt, dat kan ik niet aanpassen in de html-code.

Wel leuk om te ontdekken dat ene Cartogis Bibliotheek Hengelo in LibraryThing heeft geplaatst. Ik ben zo vrij geweest er een mooie foto aan toe te voegen (toch raar dat dat zomaar kan) en hem natuurlijk als favoriete bibliotheek in mijn profiel te stoppen.
Maar dan?

Moet ik nu meedoen aan discussies? Of me aansluiten bij een groep? Sorry, maar dat hoeft voor mij niet zo. En dat snuffelen door andermans boekenkasten voelt ook weer zo... onbeleefd.
De statistieken onder Tijdsbeeld zijn beroepsmatig dan wel weer interessant. Wat leeft er onder de lezers van de wereld? De 5 meest 'op een plank' voorkomende boeken in Nederland zijn: De Da Vinci Code, De vliegeraar, De ontdekking van de hemel, De Schaduw van de Wind en De naam van de roos. Hebt u ze ook?!

Voor bibliotheken zullen er best kansen liggen, maar ik vind het hele 'ding' vrij log. Op onze homepage staat al een leuke widget aanwinstentips. Dat kun je ook maken van de meest geleende boeken, maar die liggen normaal gesproken al voor het grijpen op de karren, als je niet te laat bent! Voor kinderen en jongeren is het misschien aardig zo'n soort 'boekenclub' op te zetten. We kennen natuurlijk Mijn Stempel, maar daar valt inhoudelijk nog wel wat aan te verbeteren. Wat mij betreft inspireert LibraryThing tot het maken van een iets kindvriendelijker interactieve boekenhoek in Schoolbiebhengelo.nl.

Reacties

  1. Okeeeee....ik heb me opgegeven...nu nog uitvinden hoe het werkt. Leuk!!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk, zo leer jij ook nog wat van deze cursus! Dacht wel dat je nog wat boeken op de plank had staan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt echt een stijvolle boekenkast.....!!!!! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beetje van mezelf, beetje van Ikea! Maar het gaat om de inhoud hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ging even kijken bij die 'cartogis' en heb het plaatje toegevoegd. Als t goed is, heeft 'ie m nu wel onthouden..
    En die discussies hoeven voor mij ook niet zo; voor leeskringen is het weer een ander verhaal. Én wat leuk is: in onze vernieuwde catalogus zit 'my discoveries' ingebouwd (en dat heeft weer een verband met LibraryThing).. To be continued!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kweenie hoor, maar volgens mij heeft hij jouw foto d'r ook weer uitgegooid.
    Ik hoor wel hoe het straks allemaal gaat botten en bloeien met die aquabrowser en my discoveries. En wat de klant er van vindt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Verr..%%$# Je hebt gelijk! Dan moeten we de plek maar 'opeisen'! Dat kan nl. omdat we hier werken.. Durf jij?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik durf wel, maar weet even niet wat je wilt dat ik doe!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. als je de pagina bezoekt, kun je klikken op 'werk je hier?'.. Daarmee kun je, mits je aannemelijk kan maken dat je de waarheid spreeekt, de 'plek' gaan beheren. Je ziet dan deze tekst:

    Proprietors, directors and employees of a venue can "claim" its page on LibraryThing, taking control of its basic information, description and photo.

    To claim a venue you must have a LibraryThing account and convince us you're legit. An email from an official-sounding address is more than sufficient. Send emails to abigail@librarything.com.

    En dat is dus wat ik bedoel!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nou zeg, als mijn boekenkast hen niet convinced of my legit, dan laat maar!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo