Doorgaan naar hoofdcontent

Even opwarmen

Ding 20 gaat over muziek op het web. Leuk. Want zoals ik nu met taal m'n brood verdien, zo deed ik dat vroeger met muziek. Iets anders wat ik broodnodig heb, is humor. Iemand die taal, muziek en humor op briljante wijze combineerde, was Victor Borge. Vooruitlopend op mijn eigen muziekbibliotheek hier alvast twee opwarmertjes, omdat ik niet kon kiezen.

Ruzie met de 'bladluis'
Introductie op een operaMeer zien? Klik hier.
Fijne zondag!

Reacties

 1. briljant! Ik ben ook een groot fan van hem maar had nog niet bedacht dat dit op You tube kon staan.
  En Hans Liberg maar denken dat hij ook leuk is met muziek. NOT!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Astrid

  Ik wil ze bekijken, beluisteren... maar ik zie alleen maar twee witte vlakken... staat het er niet meer op?

  kanarie23

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Diabolo: Onze Hans moet eerst eens pianoles nemen en z'n grappenformule wijzigen ;-)

  @ Kanarie: Bij mij staan de filmpjes er nog gewoon in en bij Diabolo kennelijk ook. Probeer het later gewoon nog eens.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N