Doorgaan naar hoofdcontent

Even opwarmen

Ding 20 gaat over muziek op het web. Leuk. Want zoals ik nu met taal m'n brood verdien, zo deed ik dat vroeger met muziek. Iets anders wat ik broodnodig heb, is humor. Iemand die taal, muziek en humor op briljante wijze combineerde, was Victor Borge. Vooruitlopend op mijn eigen muziekbibliotheek hier alvast twee opwarmertjes, omdat ik niet kon kiezen.

Ruzie met de 'bladluis'
Introductie op een operaMeer zien? Klik hier.
Fijne zondag!

Reacties

 1. briljant! Ik ben ook een groot fan van hem maar had nog niet bedacht dat dit op You tube kon staan.
  En Hans Liberg maar denken dat hij ook leuk is met muziek. NOT!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Astrid

  Ik wil ze bekijken, beluisteren... maar ik zie alleen maar twee witte vlakken... staat het er niet meer op?

  kanarie23

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Diabolo: Onze Hans moet eerst eens pianoles nemen en z'n grappenformule wijzigen ;-)

  @ Kanarie: Bij mij staan de filmpjes er nog gewoon in en bij Diabolo kennelijk ook. Probeer het later gewoon nog eens.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spoedberaad

We zitten midden in de module Moreel Beraad. We leren waar een ethisch dilemma aan moet voldoen, welke vormen van moreel beraad er zijn en hoe je als geestelijk begeleider een goede gespreksleider bent. We oefenen in groepjes met zelf ingebrachte casussen. Twee dingen zijn cruciaal in dit proces: wat is de werkelijke kernvraag en waar ligt het 'hittepunt' van het dilemma. Zo puzzel je als groep stapsgewijs naar een besluit waarmee je de minste morele schade aanricht. Het analytische van deze rol ligt me wel. In de praktijk word ik onverwacht uitgedaagd. De hele weg van Enschede naar Utrecht loopt mijn morele stressthermometer op naar een vurig hittepunt door de schaamteloze houding van een medereiziger. Best knap eigenlijk, dat je zo stoïcijns helemaal je eigen ding kunt doen. Ondertussen oefen ik op de zinsconstructie van de juiste kernvraag: "Moet ik de reiziger op dit moment aanspreken op het vervuilen van de zitplaats en bezethouden van twee extra plekken, als hij verd