Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe toegewijd bent u?

Deze week in het nieuws!

Werknemers die veel achter de computer zitten, hebben geen groter risico op RSI. Volgens promovendus Sefan IJmker be-staat er geen verband tussen de duur van computergebruik en de mate van arm-, nek- en schouderklachten.


Factoren die wel invloed hebben, zijn:

  • variatie in werktaken,
  • lage waardering van werk,
  • gelijktijdig gebruik van telefoon en computer,
  • een overmatige toewijding aan werk en
  • doorwerken tijdens lunchpauzes.

Die eerste twee zitten bij mij wel oké. Maar aan de rest maak ik me toch te regelmatig wel een beetje veel schuldig. En ja, elle-bogen en schouders doen wel eens au. Wat vaker gaan lunch-wandelen dus?

Toch zou ik als werkgever nu wel anders aankijken tegen perso-neel dat nooit ergens last van hebben. Hoezo, hart voor de zaak...

Reacties

  1. Gelijktijdig gebruik van computer en telefoon? Nee zeg, dat gaat nooit lukken; ben een man, hè.. Dan krijg je dat..
    Maar een lunchwandelingetje probeer ik wel dagelijks te maken; is echter ook niet altijd gezond voor lijf (van der poel om de hoek) en portemonnee (popeye om de hoek)!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g