Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe toegewijd bent u?

Deze week in het nieuws!

Werknemers die veel achter de computer zitten, hebben geen groter risico op RSI. Volgens promovendus Sefan IJmker be-staat er geen verband tussen de duur van computergebruik en de mate van arm-, nek- en schouderklachten.


Factoren die wel invloed hebben, zijn:

  • variatie in werktaken,
  • lage waardering van werk,
  • gelijktijdig gebruik van telefoon en computer,
  • een overmatige toewijding aan werk en
  • doorwerken tijdens lunchpauzes.

Die eerste twee zitten bij mij wel oké. Maar aan de rest maak ik me toch te regelmatig wel een beetje veel schuldig. En ja, elle-bogen en schouders doen wel eens au. Wat vaker gaan lunch-wandelen dus?

Toch zou ik als werkgever nu wel anders aankijken tegen perso-neel dat nooit ergens last van hebben. Hoezo, hart voor de zaak...

Reacties

  1. Gelijktijdig gebruik van computer en telefoon? Nee zeg, dat gaat nooit lukken; ben een man, hè.. Dan krijg je dat..
    Maar een lunchwandelingetje probeer ik wel dagelijks te maken; is echter ook niet altijd gezond voor lijf (van der poel om de hoek) en portemonnee (popeye om de hoek)!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N