Doorgaan naar hoofdcontent

Power to the bloggers!

In de VPROgids van deze week (nr.26) staat een artikel over The Huffington Post: de nieuwssite die het politieke debat in Amerika een nieuwe dimensie heeft gegeven en hoofdredacteur Arianne Huffington prestige en invloed. "Vergeet Hillary Clinton: Arianne Huffington is de invloedrijkste vrouw in de Amerikaande politiek."

Een kleine samenvatting.

Weblogs zijn al lang niet meer onschuldige dagboeken over 'de kleine dingen des levens', en dat ze een steeds grotere impact op de maatschappij hebben bewijst The Huffington Post.
De
HuffPost trok in maart vier miljoen bezoekers en is uitgegroeid tot een nieuwssite met 27 redacteuren en ruim 800 bloggers. Amerikaanse politici en journalisten lezen 's ochtend niet alleen meer The New York Times of The Washington Post, maar ook de HuffPost met binnen- en buitenlands en entertainmentnieuws, commentaren en persoonlijke blogs. Bekende mensen uit de filmwereld, media en politiek bloggen er regelmatig over actuele thema's.
Ze beseffen dat wat ze schrijven ook wordt gelezen en opgepakt door de voornaamste media. Bovendien hebben ze controle over hun boodschap. Persberichten leest niemand meer, dus als je iets te melden hebt, dan is een blog dé manier.
Met de verschuiving van het medialandschap van kranten naar internet is ook de politiek meeveranderd. De Amerikaanse voorverkiezingen ... worden vooral bepaald door internet, blogs en YouTube.
Niet alleen de
HuffPost, maar iedereen kan pleiten voor verandering. Het internet heeft macht gedemocratiseerd.
Het succes van de internetkrant is bovenal te danken aan de bekende en onbekende burgerbloggers. Aan hen geeft de
HuffPost een podium waarop ze het nieuws kunnen becommentariëren zonder dat er censuur wordt toegepast. Het geeft de burger ... 'echte' ongefilterde macht.

Klinkt veelbelovend. Ik zie niet gelijk een maatschappelijke aard-verschuiving ontstaan door een blogje van Bibliotheek Hengelo, maar je kunt hoe dan ook wel een boodschap overbrengen en anderen een podium geven hun eigen mening te ventileren. Even surfen door de HuffPost maakt me echter minder vrolijk. Zoveel items, zoveel foto's en bewegende advertenties. M'n laptopje heeft het er maar zwaar mee, loopt regematig vast, het nodigt mij allemaal niet uit om verder te klikken naar het echte artikel. Nee, dat zou ik zelf toch anders doen, maar de boodschap is duidelijk:

Bloggen Rules!

Reacties

  1. Huffington werkt prima bij mij hoor! Misschien moet je het eens op een Mac proberen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja zeg, mac, wordpress, flock, dat kan ik toch allemaal niet bijhouden! Heb wel vandaag een nieuwe Acer notebook gekocht. Heb ik toch nog wat te stoeien deze vakantie ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.