Doorgaan naar hoofdcontent

Jongeren twitteren niet en meer mediawijsheid


Gister verscheen een leuk artikel op Frankwatching. Over hoe een rapportje van een Engelse 15-jarige jongen bijna wereldnieuws werd. Vanwege de opzienbarende conclusies:

Zijn vrienden kopen geen kranten, ze lezen hoogstens af en toe een gratis krant, ze kijken maar weinig tv, behalve als er voetbal is, dan kijken ze opeens wel. Facebook is heel populair, voor films en muziek wordt ook niet betaald, reclames zijn irritant en niemand twittert. Twitteren is te duur.

Pardon?

Oké, het artikel gaat dus verder over wat er gebeurt als een analist non-nieuws promoveert tot iets vermeend opzienbarends en als journalisten gaan schrijven over onderwerpen waar ze van weg moeten blijven.

Mediawijsheid in het kwadraat.

Reacties

 1. Ik geef toe ik twitter niet, maar hoezo te duur? Moet je voor Twitter dan betalen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, twitter is gratis. Ook zoiets. Maar als je via je mobiel twittert, wat wel veel gebeurt, dan kost het natuurlijk wel wat. Dan is een smsje waarschijnlijk goedkoper!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat krijg je als journalisten de deur niet meer uitkomen. Het proberen waard overigens om een fakebericht te tweeten dat een sneeuwbaleffect veroorzaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige vreselijke foto! Waar heb je die gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @eazy: zo is het. Ik wacht met spanning op je faketweet, je verzint vast wel wat!

  @schrijver: de foto heb ik slecht gejat uit het oorspronkelijke artikel. Klik maar op de link.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat bedoel je met 'slecht gejat'? Dat je het niet vermeldde? Maar wie doorklikt ziet het toch? Ik was nog niet aan doorklikken toegekomen. Ik Moet zeggen dat ik het stukje (op Frankwatching) niet helemaal begrijp, maar de foto maakt alles goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @schrijver: Het gaat er vooral over dat sommige 'professionals' zomaar iets verwerken tot nieuws, zonder zich af te vragen of het ook werkelijk nieuws, laat staan waar, is. Fijn dat de foto je bevalt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Vrouwendingen

Vakantie betekent op dit moment tentamens maken en voorbereidingen treffen voor m'n stage en scriptie. Maar er moet ook tijd zijn voor er even tussenuit én quality time met m'n middelbare school bestie. Zo treffen we elkaar bij een leuke Italiaan voor een quality lunch. En gossie wat valt er veel bij te praten. De ober komt voor een drankje, dat is nog wel snel geregeld. Als hij opnieuw komt voor de bestelling moeten we hem teleurstellen. We hebben de kaart nog niet eens aangeraakt. "Geef ons even wat tijd", zeg ik. "Vrouwenlunch, dit gaat duren." Hij vindt het allemaal prima en stelt ons lachend gerust. Hij heeft de tijd.  Als we uiteindelijk diep in onze heerlijke salade zijn verdwaald, komt de ober eens even checken. Of we nog iets willen drinken? "Hmm, mag ik misschien toch een koude witte?", vraag ik voorzichtig. Natuurlijk mag dat. "Ach ja, vrouwenlunch hè", zeg ik verontschuldigend. Na een paar knusse uren meld ik me bij de ober om