Doorgaan naar hoofdcontent

Oost west, thuis leest 't best

Reacties

 1. Dat heb ik nou met Multatuli van Max Havelaar.Jaar in jaar uit mee op vakantie en ik kom iedere keer niet verder dan de eerste 15 bladzijden. Die kan ik overigens aardig dromen. "Ik ben makelaar in koffi, en woon op de Lauriergracht no 37", etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei Tom, dan doe je toch iets niet goed. Als je nou de volgende keer gewoon eens bij blz. 16 begint, misschien schiet dat iets meer op ;-) Of leg je er bij neer dat het tussen jou en Max niks meer gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Tom,
  Doorlezen, het is een prachtig boek. D.w.z. dat vond ik dik 40 jaar geleden...
  'Het is guur en het is vier uur', komt dat al voor in in die eerste 15 bladzijden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Astrid,

  Heb het boek de eenzaamheid van de priemgetallen maar gekocht en heb gisteren op het werk de eerste vier hoofdstukken gelezen. Fascinerende 4 hoofdstukken. Laat je weten hoe ik de de rest van de hoofdstukken heb gevonden. Dank nog voor de site met tips. Ga er meteen mee aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja, Multatuli, Hildebrand, Nescio, las ik op mijn twintigste. Nu ben ik al lang aan Jeroen Brouwers, Reve en W.F. Hermans toe. Lezen moet leuk blijven, geen plicht...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @nimeus: En dat is precies waar ik me namens de bibliotheken van Nederland voor inzet, leuklezen! Dank voor je reactie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N