Doorgaan naar hoofdcontent

Oost west, thuis leest 't best

Reacties

 1. Dat heb ik nou met Multatuli van Max Havelaar.Jaar in jaar uit mee op vakantie en ik kom iedere keer niet verder dan de eerste 15 bladzijden. Die kan ik overigens aardig dromen. "Ik ben makelaar in koffi, en woon op de Lauriergracht no 37", etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei Tom, dan doe je toch iets niet goed. Als je nou de volgende keer gewoon eens bij blz. 16 begint, misschien schiet dat iets meer op ;-) Of leg je er bij neer dat het tussen jou en Max niks meer gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Tom,
  Doorlezen, het is een prachtig boek. D.w.z. dat vond ik dik 40 jaar geleden...
  'Het is guur en het is vier uur', komt dat al voor in in die eerste 15 bladzijden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Astrid,

  Heb het boek de eenzaamheid van de priemgetallen maar gekocht en heb gisteren op het werk de eerste vier hoofdstukken gelezen. Fascinerende 4 hoofdstukken. Laat je weten hoe ik de de rest van de hoofdstukken heb gevonden. Dank nog voor de site met tips. Ga er meteen mee aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja, Multatuli, Hildebrand, Nescio, las ik op mijn twintigste. Nu ben ik al lang aan Jeroen Brouwers, Reve en W.F. Hermans toe. Lezen moet leuk blijven, geen plicht...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @nimeus: En dat is precies waar ik me namens de bibliotheken van Nederland voor inzet, leuklezen! Dank voor je reactie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.