Doorgaan naar hoofdcontent

Filmtip: Rachel Getting Married

Voor wie de kunstfilm niet schuwt, voor liefhebbers van filmmakers als Lars von Trier en Susanne Bier: ga deze film zien zolang het nog kan. Waarom? Lees deze perfecte recensie van Filmtotaal. Daarom.

In een Villa Kakelbont aan culturen, kleuren, emoties, verbaal geweld en heel veel muziek zien we hoe dicht liefde, afgunst, vrolijkheid en wanhoop bij elkaar kunnen liggen. De personages zijn levensecht, verre van perfect, soms vrij onsympathiek maar tegelijk ook liefdevol en beminnelijk. Het zijn mensen. De regisseur (van Silence of the Lambs) sleurt de kijker mee het moeras in, diep in de emotionele blubber van liefde, haat, jaloezie en onmacht.

5 sterren
Reacties

 1. Voor wie in juli niet in de gelegenheid is....

  De film draait in augustus in Filmhuis De Keizer in Deventer.

  # donderdag 20 augustus 19:00 uur reserveren
  # vrijdag 21 augustus 19:00 uur reserveren
  # zaterdag 22 augustus 19:00 uur reserveren
  # zondag 23 augustus 20:00 uur reserveren
  # maandag 24 augustus 20:00 uur reserveren

  # dinsdag 25 augustus 14:00 uur reserveren
  # dinsdag 25 augustus 20:00 uur reserveren
  # woensdag 26 augustus 20:00 uur reserveren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk aan, mogelijkheden genoeg dus! Ga je nog kijken, digisuus?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het enigszins kan wel! Anders later de dvd maar lenen en de Kleine Keizerin reserveren ;)
  Maar dat zal dan nog wel even duren..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. FamiliebijeenkomSten zijn altijd een bron van inspirAtie; zie Festen. Jammer dat wij geen regisseur In de familie hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @digisuus: Ik adviseer toch een donkere zaal, groot scherm en groot geluid. Dan kruipt het net iets meer onder je huid. Fijne avond ;-)

  @eazy: Ja, Festen is en mooie vergelijking. Iedere familie zou een regisseur moeten hebben!
  PS Je hoofdlettergebruik in je reactie intrigeert me. Ik zie het bijna als een geheime (familie)code, die ik helaas niet kan ontcijferen. Spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grote vingers, kleine iPhonekeys ;-0

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah nee, niet zó simpel! Ik blijf geloven in een code, die is veel leuker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.