Doorgaan naar hoofdcontent

Filmtip: Rachel Getting Married

Voor wie de kunstfilm niet schuwt, voor liefhebbers van filmmakers als Lars von Trier en Susanne Bier: ga deze film zien zolang het nog kan. Waarom? Lees deze perfecte recensie van Filmtotaal. Daarom.

In een Villa Kakelbont aan culturen, kleuren, emoties, verbaal geweld en heel veel muziek zien we hoe dicht liefde, afgunst, vrolijkheid en wanhoop bij elkaar kunnen liggen. De personages zijn levensecht, verre van perfect, soms vrij onsympathiek maar tegelijk ook liefdevol en beminnelijk. Het zijn mensen. De regisseur (van Silence of the Lambs) sleurt de kijker mee het moeras in, diep in de emotionele blubber van liefde, haat, jaloezie en onmacht.

5 sterren
Reacties

 1. Voor wie in juli niet in de gelegenheid is....

  De film draait in augustus in Filmhuis De Keizer in Deventer.

  # donderdag 20 augustus 19:00 uur reserveren
  # vrijdag 21 augustus 19:00 uur reserveren
  # zaterdag 22 augustus 19:00 uur reserveren
  # zondag 23 augustus 20:00 uur reserveren
  # maandag 24 augustus 20:00 uur reserveren

  # dinsdag 25 augustus 14:00 uur reserveren
  # dinsdag 25 augustus 20:00 uur reserveren
  # woensdag 26 augustus 20:00 uur reserveren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk aan, mogelijkheden genoeg dus! Ga je nog kijken, digisuus?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het enigszins kan wel! Anders later de dvd maar lenen en de Kleine Keizerin reserveren ;)
  Maar dat zal dan nog wel even duren..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. FamiliebijeenkomSten zijn altijd een bron van inspirAtie; zie Festen. Jammer dat wij geen regisseur In de familie hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @digisuus: Ik adviseer toch een donkere zaal, groot scherm en groot geluid. Dan kruipt het net iets meer onder je huid. Fijne avond ;-)

  @eazy: Ja, Festen is en mooie vergelijking. Iedere familie zou een regisseur moeten hebben!
  PS Je hoofdlettergebruik in je reactie intrigeert me. Ik zie het bijna als een geheime (familie)code, die ik helaas niet kan ontcijferen. Spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grote vingers, kleine iPhonekeys ;-0

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah nee, niet zó simpel! Ik blijf geloven in een code, die is veel leuker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Leer scholieren kritischer te googelen

Deze kop stond boven een kort bericht in de nieuwsbrief van Vives . Mijn aandacht is getrokken. Leest u met me mee? Scholieren moeten les krijgen in het kritischer beoordelen van informatie op internet. Ze 'knippen en plakken nu vaak', zonder dat ze goed weten of ze een betrouwbare bron in handen hebben. Dat stelt docent Amber Walraven van de Universiteit Twente, die vrijdag op dit onderwerp promoveert aan de Open Universiteit Nederland. De google-lessen moeten ervoor zorgen dat scholieren beter gaan kijken of de informatie die zij vinden waardevol is en of het om betrouwbare sites gaat. Scholieren zouden nu vooral kijken of de informatie in het Nederlands is, of de site snel een antwoord geeft op hun vraag en of die er leuk uitziet. Het onderzoek werd verricht onder scholieren van het vwo. Het is volgens de promovenda niet de bedoeling dat het kritischer leren zoeken een speciaal vak moet worden. Docenten moeten zoekinstructies opnemen en verhelderen in hun lessen voordat leer