Doorgaan naar hoofdcontent

Filmtip: Rachel Getting Married

Voor wie de kunstfilm niet schuwt, voor liefhebbers van filmmakers als Lars von Trier en Susanne Bier: ga deze film zien zolang het nog kan. Waarom? Lees deze perfecte recensie van Filmtotaal. Daarom.

In een Villa Kakelbont aan culturen, kleuren, emoties, verbaal geweld en heel veel muziek zien we hoe dicht liefde, afgunst, vrolijkheid en wanhoop bij elkaar kunnen liggen. De personages zijn levensecht, verre van perfect, soms vrij onsympathiek maar tegelijk ook liefdevol en beminnelijk. Het zijn mensen. De regisseur (van Silence of the Lambs) sleurt de kijker mee het moeras in, diep in de emotionele blubber van liefde, haat, jaloezie en onmacht.

5 sterren
Reacties

 1. Voor wie in juli niet in de gelegenheid is....

  De film draait in augustus in Filmhuis De Keizer in Deventer.

  # donderdag 20 augustus 19:00 uur reserveren
  # vrijdag 21 augustus 19:00 uur reserveren
  # zaterdag 22 augustus 19:00 uur reserveren
  # zondag 23 augustus 20:00 uur reserveren
  # maandag 24 augustus 20:00 uur reserveren

  # dinsdag 25 augustus 14:00 uur reserveren
  # dinsdag 25 augustus 20:00 uur reserveren
  # woensdag 26 augustus 20:00 uur reserveren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk aan, mogelijkheden genoeg dus! Ga je nog kijken, digisuus?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het enigszins kan wel! Anders later de dvd maar lenen en de Kleine Keizerin reserveren ;)
  Maar dat zal dan nog wel even duren..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. FamiliebijeenkomSten zijn altijd een bron van inspirAtie; zie Festen. Jammer dat wij geen regisseur In de familie hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @digisuus: Ik adviseer toch een donkere zaal, groot scherm en groot geluid. Dan kruipt het net iets meer onder je huid. Fijne avond ;-)

  @eazy: Ja, Festen is en mooie vergelijking. Iedere familie zou een regisseur moeten hebben!
  PS Je hoofdlettergebruik in je reactie intrigeert me. Ik zie het bijna als een geheime (familie)code, die ik helaas niet kan ontcijferen. Spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grote vingers, kleine iPhonekeys ;-0

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah nee, niet zó simpel! Ik blijf geloven in een code, die is veel leuker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N