Doorgaan naar hoofdcontent

Hoedoe je dah? Nou zo!


Altijd al willen weten hoe je met stokjes eet. Hoe je een roman uitbrengt. Of hoe je de zonnegroet doet? Frankwatching wijst op een leuke hoedoeje-2.0-kennisbank. Hoezo?
Hoedoe is een user generated content website: bezoekers kunnen er hoedoes raadplegen, maar ook vragen stellen en zelf artikelen publiceren die uitleg geven. De eerste 500 hoedoes zijn geschreven door een redactieteam bestaande uit professionele journalisten en schrijvers, met medewerking van experts. Zij gaven vanuit hun expertise invulling aan dertien verschillende rubrieken, waaronder Computers & techniek; Eten & drinken; Familie & relaties; Lichaam & geest; Maatschappij, etc. Alle publicisten (dus ook bijdragende users) kunnen een profiel aanmaken op de website.

Ik kende Hoedoe nog niet en vind hem leuk. De vragen zijn heel divers, de antwoorden kort en krachtig en met vaak duidelijke stappenplannen. De inhoud ziet er betrouwbaar uit. Lijkt me ook een mooi naslagwerk voor Al@din, toch?

Ik word er zelfs door op ideeën gebracht. Zo ga ik me deze week eerst maar eens storten op m'n professionele online-identiteit, ik ben er aan toe. En daarna ga ik me voorbereiden op het laten 'plakken'van m'n idee. Kan in het nieuwe seizoen nog wel eens van pas komen, heb ik het vermoeden.

Ook enthousiast? Iedereen kan een Hoedoener worden en volgens mij missen er nog best wat brandende Hoedoes waar we ons steentje aan kunnen bijdragen. Iets als: hoe maak ik een werkstuk of hoe weet ik of informatie op internet betrouwbaar is of hoe leer ik snel en simpel wat web 2.0 voor mij kan betekenen.

Oké informatiespecialisten, mediacoaches en 23dingers, kom maar op met al die kennis!

Reacties

 1. Leuk!
  Laat ik nou deze week de "digitip" moeten aanleveren :-).
  Heb zomaar het idee dat ik nu weet welke het wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @katrin: Mooi! En het leuke is: je kunt er al wel lezen hoe je een high tea serveert, maar nog niet hoe je een echte chocoladetaart maakt. Lijkt me echt iets voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lijkt erop of iemand eindelijk de vertaling heeft opgepakt van http://www.howstuffworks.com/ en dat is een goede zaak! bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nicole: Aha, dat hadden ze er even niet bij verteld. Maar leuk om te weten. De wereld zit vol met ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat samenwerken echt leuk hoor, geen misverstanden daarover!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Da's mooi Jouke, want we gaan elkaar nog wel een paar keer tegenkomen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.