Doorgaan naar hoofdcontent

Hoedoe je dah? Nou zo!


Altijd al willen weten hoe je met stokjes eet. Hoe je een roman uitbrengt. Of hoe je de zonnegroet doet? Frankwatching wijst op een leuke hoedoeje-2.0-kennisbank. Hoezo?
Hoedoe is een user generated content website: bezoekers kunnen er hoedoes raadplegen, maar ook vragen stellen en zelf artikelen publiceren die uitleg geven. De eerste 500 hoedoes zijn geschreven door een redactieteam bestaande uit professionele journalisten en schrijvers, met medewerking van experts. Zij gaven vanuit hun expertise invulling aan dertien verschillende rubrieken, waaronder Computers & techniek; Eten & drinken; Familie & relaties; Lichaam & geest; Maatschappij, etc. Alle publicisten (dus ook bijdragende users) kunnen een profiel aanmaken op de website.

Ik kende Hoedoe nog niet en vind hem leuk. De vragen zijn heel divers, de antwoorden kort en krachtig en met vaak duidelijke stappenplannen. De inhoud ziet er betrouwbaar uit. Lijkt me ook een mooi naslagwerk voor Al@din, toch?

Ik word er zelfs door op ideeën gebracht. Zo ga ik me deze week eerst maar eens storten op m'n professionele online-identiteit, ik ben er aan toe. En daarna ga ik me voorbereiden op het laten 'plakken'van m'n idee. Kan in het nieuwe seizoen nog wel eens van pas komen, heb ik het vermoeden.

Ook enthousiast? Iedereen kan een Hoedoener worden en volgens mij missen er nog best wat brandende Hoedoes waar we ons steentje aan kunnen bijdragen. Iets als: hoe maak ik een werkstuk of hoe weet ik of informatie op internet betrouwbaar is of hoe leer ik snel en simpel wat web 2.0 voor mij kan betekenen.

Oké informatiespecialisten, mediacoaches en 23dingers, kom maar op met al die kennis!

Reacties

 1. Leuk!
  Laat ik nou deze week de "digitip" moeten aanleveren :-).
  Heb zomaar het idee dat ik nu weet welke het wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @katrin: Mooi! En het leuke is: je kunt er al wel lezen hoe je een high tea serveert, maar nog niet hoe je een echte chocoladetaart maakt. Lijkt me echt iets voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lijkt erop of iemand eindelijk de vertaling heeft opgepakt van http://www.howstuffworks.com/ en dat is een goede zaak! bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nicole: Aha, dat hadden ze er even niet bij verteld. Maar leuk om te weten. De wereld zit vol met ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat samenwerken echt leuk hoor, geen misverstanden daarover!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Da's mooi Jouke, want we gaan elkaar nog wel een paar keer tegenkomen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N