Doorgaan naar hoofdcontent

Klein gebaarZomaar een drukke dag op kantoor.

Collega 1:   Hé, ben je naar de kapper geweest?
Ik:   Nou zeg, wat leuk dat je daar wat van zegt. Ja, inderdaad.

Collega 2:   Die jongen toch, die ziet zoiets gewoon altijd hè.
Ik:   Nou, ik zie het ook wel, maar ik zeg niet altijd wat van.

Collega 1:   Ik zeg er ook niet altijd wat van. Alleen als het mooi is geworden.
De schat!

Reacties

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g