Doorgaan naar hoofdcontent

Post

Het verjaardagsontbijt verloopt eenvoudig en liefdevol. Lekkere broodjes en een mooi persoonlijk kado. Dat ik deze ochtend met deze lieve mensen mag beleven is al een kadootje genoeg. Dan komt de jonge dame toch nog eens binnenwandelen. Met pretoogjes en ook wel een beetje gespannen. Ze heeft een brief in de brievenbus gevonden, en die is voor mij! In zeer aandachtig en zorgvuldig geschreven letters, lees ik m'n mooiste verjaardagsbrief ooit.

LIEFE ASTRITGEVE-
LIESITEERTmetjeVER-
jAARDAG IK HOOp
DAT JE EENVIJNEVER-
JAARDAG KRIJGT EN HEEL
VEEL CADOTJESKRIJGT
1000 KUSjES DOOi!

Ik reken het goed.
(afzender bekend bij de redactie)

Reacties

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g