Doorgaan naar hoofdcontent

En er was licht


Ik heb een bestuurder aan de telefoon. We bespreken de stand van zaken rondom het implementeren van de Bibliotheek op school in al zijn schoollocaties. Een behoorlijke operatie en ook voor ons een eerste keer. We leren veel, allemaal, elke dag. En elke stap vooruit roept weer vragen op. Bij leerkrachten en soms ook bij ouders.

Aan het eind van het gesprek concludeer ik dat het tijd wordt om die belangrijkste vragen maar eens op papier te zetten. We hebben immers op de meeste van die vragen nu wel een antwoord. Ik zeg dat ik 'er wel een mooi soort Frequently Asked Questions brief van zal maken', die via school verspreid kan worden.

Het is even stil aan de andere kant van de lijn. Dan klinkt er een opgelucht: "Ooh! ... dus dáár staat dat voor! Ik heb me dat al zo vaak afgevraagd. Dan zie ik weer die drie letters ergens boven staan en dan denk ik altijd wel... wat betekent dat toch! Nou, daar heb je me toch mooi wat geleerd vandaag."

Graag gedaan.

Reacties

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.