Doorgaan naar hoofdcontent

En er was licht


Ik heb een bestuurder aan de telefoon. We bespreken de stand van zaken rondom het implementeren van de Bibliotheek op school in al zijn schoollocaties. Een behoorlijke operatie en ook voor ons een eerste keer. We leren veel, allemaal, elke dag. En elke stap vooruit roept weer vragen op. Bij leerkrachten en soms ook bij ouders.

Aan het eind van het gesprek concludeer ik dat het tijd wordt om die belangrijkste vragen maar eens op papier te zetten. We hebben immers op de meeste van die vragen nu wel een antwoord. Ik zeg dat ik 'er wel een mooi soort Frequently Asked Questions brief van zal maken', die via school verspreid kan worden.

Het is even stil aan de andere kant van de lijn. Dan klinkt er een opgelucht: "Ooh! ... dus dáár staat dat voor! Ik heb me dat al zo vaak afgevraagd. Dan zie ik weer die drie letters ergens boven staan en dan denk ik altijd wel... wat betekent dat toch! Nou, daar heb je me toch mooi wat geleerd vandaag."

Graag gedaan.

Reacties

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g