Doorgaan naar hoofdcontent

Flappie


Lunch aan een tafel vol mannen. Het gaat eerst over sport. Tot iemand een bruggetje maakt naar Flappy Bird. Want dat had hem dit keer echt van de wedstrijd gehouden. Ik denk ‘Flappie wat? Dat is toch een konijn?’ En dan opent zich een nieuwe wereld.

Je hebt maar één vinger nodig. Kunt er bijna je bier bij blijven drinken. Honderdzesentwintig punten is echt héél véél. Het is verslavend. Je kunt het niet uitstaan als je dood bent voor je één buis bent gepasseerd. Je moet en zal jezelf bewijzen.Ik doe m’n best, maar ik krijg er geen beeld. Wat doen die flappende vogels dan toch? Ik laat maar niet merken dat ik een groentje ben. Straks moet ik m’n eigen verslaving nog prijs geven.

Thuis haal ik de NRCnext uit de brievenbus. ‘Waarom werd Flappy Bird zo populair?’ knalt het op de voorpagina.Nou ja. Binnenin een artikel over de opkomst en ondergang van een slecht gemaakt en onmenselijk moeilijk spel. De maker trekt de stekker uit z’n eigen succes. Tot zover dus de kortste les ooit. Verder leren hoeft niet meer.

Zou ik de mannen even moeten waarschuwen?

Reacties

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we