Doorgaan naar hoofdcontent

GoudEven bij iemand op de koffie om wat administratie op te halen. Ik ontdek dat ze de Olympische Spelen fanatiek volgt. De televisie blijft aan en haar aandacht tussen scherm en mij blijft verdeeld. Het is wat moeilijk om een gesprek te voeren, maar ach, zo vaak halen we ook niet zoveel medailles.

Op enig moment moet er gezocht worden naar een laatste ontbrekend document. Ze weet echt niet meer waar ze dat heeft opgeborgen. De situatie wordt nu iets lastiger. Denken, zoeken én blijven kijken tegelijk. Uiteindelijk eindigt ze op de knieën voor een dressoir. Haar hand woelt driftig door de losliggende administratie. Haar ogen blijven vastgepind aan het beeldscherm. Na een minuut of wat zegt ze achteloos: 'Nee, gek, hier ligt het ook niet.'

Van mij krijgt ze Goud voor blindzoeken!

Reacties

Populaire scribble

Wisseltrofee

  Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kom ik gelijk aan met de mentor die me eerder meenam bij zijn huisbezoeken, vechten we om de laatste parkeerplaats en zitten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. Een belafspraak is snel gemaakt en hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op petje-af variant racen we door de prestaties v