Doorgaan naar hoofdcontent

Bijscholing


Dagje Amsterdam. Na een vroege reis is de eerste stop een nieuw D.E. Café voor een goeie kop koffie. Als ik het grote glas vastpak, voel ik al een beetje onraad. En ja hoor, de koffie is lauw. Het komt vaker voor, als je iets besteld met veel melk. Maar de gewone cappuccino is ook niet echt warm. Een flauw begin van de dag dus. Bij het terugbrengen van de kopjes zeggen we er toch maar iets van.

De jongen achter de bar geeft ons een lezing over het belang van de juiste temperatuur van melk. Niet warmer dan 63 graden, anders krijgt hij een verbrande smaak en komt er een snelle scheiding tussen melk en schuim. Hij toont ons zijn verstand van zaken. Oké, dus zij gaan voor de beste smaaksensatie. Nou, doe mij maar hete koffie.

 "Ja, dat klopt wel", legt m'n held van onze eigen Coffee-star me later uit, "maar 63 graden is niet lauw." Het thermometertje in m'n net opgeklopte schuim bewijst dat het wel kan. Strak boven de 60 graden, goed hete koffie, met veel melk en een prima smaak.

Die vriendelijke jongen mag wel een dagje met haar meelopen!

Schilderij

Reacties

Populaire scribble

Kennismaken met Scribbles

Astrid van Dam Adviseur Jeugd & Onderwijs in de Bibliotheek Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal. Student Geestelijk begeleider Spiritualiteit & Zingeving aan de Academie voor Geesteswetenschappen . Dit weblog is begonnen als het werkboek voor de online cursus 23dingen en uitgegroeid tot een persoonlijke kijk op de (soms) wonderlijke wereld en de mensen om me heen. Werkterrein: Leesbeleving Taalontwikkeling Mediawijsheid Ontwikkelen en uitzetten van lokale en bovenlokale programma's Bieblog Hengelo redactie (Gestopt per oktober 2022) de Bibliotheek op school Werkgebied: Bibliotheek Hengelo , Hof van Twente en Oldenzaal Liefhebberij: Spiritualiteit & zingeving Zijnsoriëntatie Stilte Wereldvredesvlam Twente Lezen en schrijven Film Muziek Yoga en zwemmen Meer van en over Scribbles is te vinden onder de buttons in de navigatiebalk. **********