Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 20 - Last.fm

Ik heb het geprobeerd, serieus. Ik was er ook echt voor gaan zitten, voor m'n eigen muziek-bibliotheek op Last.fm. Accountje aanmaken, software downloaden, zoeken, luisteren, hartjes aanklikken, 'tagen'...

Maar er gebeurt helemaal niks. Ik bouw geen profiel op, m'n widget blijft blanco, ik snap er steeds minder van.

Dan maar even rondsnuffelen in ons 23dingen-account. Ook nu wordt de muziek waar ik naar luister niet toegevoegd, hoe hard ik ook op die hartjes klik! Het idee in net zo'n omgeving te zullen belanden als bij LibraryThing, blijkt een illusie. Ik zal wel iets heel belangrijks heel erg fout doen, maar tot nu toe heb ik me met al die nieuwe dingen toch prima gered. Stom Ding.

Als ik de theorie nog eens rustig doorlees, vallen me ineens een paar zinnen op.
  • Als ongeregistreerde bezoeker kun je vrijelijk muziek beluis-teren via de last.fm muziekplayer.
    Ik beluister mijn muziek altijd gewoon via de cd of radio en dat bevalt prima. Moet ik nu soms muziek opzoeken in de pc en snoertjes naar de boxen leggen voor een mooi geluid?
    Beetje overbodig.
  • Zoek op de tag fusion en je hebt een muziekzender gemaakt met deze muziek.
    Muziekzender? Waarom zou ik? Ik heb geen dj-aspiraties. En eigenlijk snap ik helemaal niks van deze zin.
  • Speel je jouw muziek op je computer af via het programma iTunes, dan kan de speciale last.fm software de tracks synchroniseren met je account.
    Ik speel nooit muziek af op de computer via iTunes. En dat ga ik ook nooit doen. Echt niet.
  • Ook jazz-, folk- en zelfs klassieke muziekliefhebbers (vooral die van het ijzeren muziekrepertoire) komen aan hun trekken.
    Ai... het ijzeren repertoire. Dat is nou net wat hier in huis ontbreekt, dat kennen we wel. Ik word met ijzeren hand opgevoed in het 'on-ijzeren' repertoire, als je het zo kunt noemen.

Nee, bij Last.fm ligt voor mij de nadruk op Last en niet op fm. Hoe graag ik ook zo'n mooie widget zou willen, de ontoegankelijkheid van deze website heeft m'n inspiratie opgedroogd. De boodschap is duidelijk: tussen mij en de muziek wordt het echt niet meer wat. Accountje opgezegd, software verwijderd. Op naar het volgende ding.

Reacties

  1. Die term snapte ik eigenlijk niet: "ijzeren repertoire". Dat zijn de "klassieke klassiekers" of zo?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. IJzeren repertoire. Ja, dat is de muzikale canon, de high lights, de klassieke klassiekers, dat wat je op classic fm hoort... zeg maar. Dat wat je in veel widgets voorbij ziet komen, ook nog eens. Maar dat geeft niet hoor, want zonder dat ijzer waren er ook geen 'experimenten'! En er zit ook heel goed en geniaal ijzer tussen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Snif... Wat een teleurstelling voor een muziekliefhebbende 23dingen-coach.. En ik heb nog zo m'n best gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Niet goed genoeg dus. Had je me maar eerder moeten helpen!
    Maar je hebt je aardig bijgelezen en gereageerd, zeg. Op naar de afsluiting.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo