Doorgaan naar hoofdcontent

Scribbles zet de trend


De vakantie is begonnen. Om me heen zie ik het gebeuren: van de ene stress in de andere. Waar naartoe? Wat gaan we doen? Wat zegt de buienradar? Zeker weten? Alles mee? Alles geregeld? Iedereen gewaarschuwd? Wat als...? Dan kan het eindelijk beginnen: genieten. Want oh wee, als je voor dat geld en na al die moeite niet geniet. En wat er ook gebeurt: ontspan!

Ik heb me laten vertellen dat er een nieuwe trend ontstaat. Het heet 'thuisblijven'. Vertrouwde omgeving, lekkerste bed, beste douche, goed eten, niet duur, geen wekker en alle tijd voor die stapel boeken, die kleine (of grote) aanschaf waar je tot nu toe geen tijd voor had, een wandeling of fietstocht, een dagje op stap... En wat er ook gebeurt: rust!

Laat Scribbles dan eens voor één keer een trendsetter zijn. Het worden weer drie heerlijke ontspannen weken. Zonder souvenirs, dat wel. Maar ach, die staan de rest van het jaar toch alleen maar te verstoffen. Of erger...

Souvenirs

Er wordt weer heel wat prachtigs mee naar huis genomen:
een asbak waar een wulpse Lorelei op prijkt,
een blikken Eiffeltoren die van koper lijkt,
een echte imitatiezijdensjaal uit Rome,

Manneke Pis in zakformaat dat ook kan plassen,
een heilige uit Benidorm (made in Taiwan)
van plastic en waarvan het lichtje branden kan
en stapels leuk bedrukte T-shirts, petjes, tassen.

Om maar te zwijgen over ziektes en de rest...
Wat dacht u van de Afrikaanse varkenspest?

Bron: Jan Boerstoel / Veel Werk (2000)
Fijne vakantie allemaal!

Reacties

 1. Dit is al 20 jaar precies mijn idee van vakantie. Maar wat te doen als je samenwoont met iemand die er anders over denkt? Zo zit ik toch maar weer te googelen naar een plekje elders. En, het moet gezegd, voor een beetje natuur moet je R'dam toch echt uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. p.s. En wat ook zo is: meestal waren de vakantiehuisjes waarin ik vertoefd heb qua douche en keuken luxer dan mijn eigen huis, maar dat hangt natuurlijk af van hoe je woont. De bedden daarentegen lieten nogal eens te wensen over...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, dan staan je eigenlijk 2 dingen te doen: zoek een andere partner en verhuis. Maar ja, dat is wel erg kort door het bochtje ;-) Misschien elkaars vakantiewens om en om voorop stellen?
  Ik heb geluk. Ik woon in het beste vakantieappartement dat je je kunt wensen, hartje centrum, groen uitzicht en lekker stil. Er staat nog wel wat leeg dus kom gerust eens kijken. Enschede is booming!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne vakantie! Zo kun je in elk geval geen Mexicaanse griep oplopen of zo! Ik blijf dit jaar ook in Nederland....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe lekker mee. Ik vind het thuis toch het gezelligst en ookal is weggaan en andere landen of steden zien erg leuk is het thuiskomen toch altijd de leukste deel van de vakantie ... nou voor mij dan. =)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn partner waardeer ik al bijna 40 jaar zeer, en verhuizen uit R'dam is niet aan de orde, want afgezien van de natuur is het daar (in elk geval voor mij) prima toeven.
  Dus: zojuist heb ik (min of meer) een vakantie naar de Auvergne besproken... Het leven is geven en nemen nietwaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @festina: strak plan!

  @katrin: thuiskomen is inderdaad heerlijk, en dan begint de opruimstress. Dit is echt beter ;-)

  @schrijver: heel veel plezier in de auvergne met je lieve partner. Het wordt vast weer genieten!

  @eazy: briljant!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijne vakantie Assie.

  Vakantie zit in het hoofd, zo is het maar net.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dankjewel, maar voorlopig moet ik nog werken hoor. Voor jou: fijne weken toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Astrid,

  Geniet van je vakantie! Wij brengen al jaren de zomervakantie volgens dit recept door. Bevalt prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt Edwin en Digisuus. De eerste dag was al een succes, vandaag ziet er goed uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijne vakantie Astrid!!
  Bij mij duurt het nog even, maar wordt ook een thuisblijfvakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dank Jouke, jij ook lekker genieten hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Toch heeft ergens heen gaan toch ook wel zijn charmes. Maar je hoeft echt niet naar de andere kant van de wereld te reizen om een vakantiegevoel te kunnen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N