Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 7 - Flickr ontdekken

Flickr verder ontdekken, luidt de opdracht van het volgende ding. Want zoals dat hoort bij een echte web 2.0 site "moedigt Flickr mensen aan om hun eigen toepassingen te bouwen rondom de foto’s op de site". Nou, dat heb ik geweten. Maar op het waaróm van deze toepassingen heb ik nog niet echt een bevredigend antwoord gevonden. Tenzij het bedoeld is om een verveeld leven, een regenachtige dag of een slecht huwelijk te ontvluchten. Zoals we vroeger gezellig yahtzee dobbelden, zo freubelen we nu met onze foto’s op Flickr. Spannend!

Eerst even een spoedcursus web 2.0 en Flickr vocabulaire, zodat u weet waar we het over hebben:


Bij Flickr Toys blijf ik ‘even’ hangen. Genoeg toys om van al je foto’s een feest te maken: een puzzel, een Warhol, visitekaartjes, kubussen, kalenders of allerlei soorten frames. Zelfs de Polaroid zal met Flickr nooit meer uit ons straatbeeld verdwijnen!

Het resultaat heb ik voor u in een diashow geplaatst. Met alle tijd die ik er aan heb besteed om dit te maken, zou ik het erg op prijs stellen als u even de tijd neemt om er naar te kijken. Vergeet vooral niet om zo nu en dan oh en ah te zeggen. Dat deed u ook als we rond het fotoboek zaten, dus dat kan nu niet uitblijven. Helaas kom ik niet meer toe aan al het speelgoed van Bits and Pieces en de Great Tools Collection. Soms moet de mens ook even naar buiten.

Reacties

 1. ooohhhh en aaaahhh, (in 1 reactie, niet meteen overdrijven natuurlijk)
  vooral die mooie rooie Ikea kastjes staan er zo creatief gefotografeerd op. Kan geen Flickr tegenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan meisje....
  Ik laat de ooooh's en aaaah's even weg, anders is het zo gemaakt.....
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. reactie-test!
  waar is de rest gebleven?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, astrid, je hebt me op allerlei ideeën gebracht. Was net begonnen met Flickr en wist nog niet dat het in de 23 dingen zat. Ik ga ook aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Vrouwendingen

Vakantie betekent op dit moment tentamens maken en voorbereidingen treffen voor m'n stage en scriptie. Maar er moet ook tijd zijn voor er even tussenuit én quality time met m'n middelbare school bestie. Zo treffen we elkaar bij een leuke Italiaan voor een quality lunch. En gossie wat valt er veel bij te praten. De ober komt voor een drankje, dat is nog wel snel geregeld. Als hij opnieuw komt voor de bestelling moeten we hem teleurstellen. We hebben de kaart nog niet eens aangeraakt. "Geef ons even wat tijd", zeg ik. "Vrouwenlunch, dit gaat duren." Hij vindt het allemaal prima en stelt ons lachend gerust. Hij heeft de tijd.  Als we uiteindelijk diep in onze heerlijke salade zijn verdwaald, komt de ober eens even checken. Of we nog iets willen drinken? "Hmm, mag ik misschien toch een koude witte?", vraag ik voorzichtig. Natuurlijk mag dat. "Ach ja, vrouwenlunch hè", zeg ik verontschuldigend. Na een paar knusse uren meld ik me bij de ober om