Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 7 - Flickr ontdekken

Flickr verder ontdekken, luidt de opdracht van het volgende ding. Want zoals dat hoort bij een echte web 2.0 site "moedigt Flickr mensen aan om hun eigen toepassingen te bouwen rondom de foto’s op de site". Nou, dat heb ik geweten. Maar op het waaróm van deze toepassingen heb ik nog niet echt een bevredigend antwoord gevonden. Tenzij het bedoeld is om een verveeld leven, een regenachtige dag of een slecht huwelijk te ontvluchten. Zoals we vroeger gezellig yahtzee dobbelden, zo freubelen we nu met onze foto’s op Flickr. Spannend!

Eerst even een spoedcursus web 2.0 en Flickr vocabulaire, zodat u weet waar we het over hebben:


Bij Flickr Toys blijf ik ‘even’ hangen. Genoeg toys om van al je foto’s een feest te maken: een puzzel, een Warhol, visitekaartjes, kubussen, kalenders of allerlei soorten frames. Zelfs de Polaroid zal met Flickr nooit meer uit ons straatbeeld verdwijnen!

Het resultaat heb ik voor u in een diashow geplaatst. Met alle tijd die ik er aan heb besteed om dit te maken, zou ik het erg op prijs stellen als u even de tijd neemt om er naar te kijken. Vergeet vooral niet om zo nu en dan oh en ah te zeggen. Dat deed u ook als we rond het fotoboek zaten, dus dat kan nu niet uitblijven. Helaas kom ik niet meer toe aan al het speelgoed van Bits and Pieces en de Great Tools Collection. Soms moet de mens ook even naar buiten.

Reacties

 1. ooohhhh en aaaahhh, (in 1 reactie, niet meteen overdrijven natuurlijk)
  vooral die mooie rooie Ikea kastjes staan er zo creatief gefotografeerd op. Kan geen Flickr tegenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan meisje....
  Ik laat de ooooh's en aaaah's even weg, anders is het zo gemaakt.....
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. reactie-test!
  waar is de rest gebleven?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, astrid, je hebt me op allerlei ideeën gebracht. Was net begonnen met Flickr en wist nog niet dat het in de 23 dingen zat. Ik ga ook aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.