Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 4 - RSS feeds

Stel je voor... Je kent een tiental winkels, die jouw favoriete producten verkopen. Om zeker te weten dat je geen enkele aanbieding misloopt, ga je elke dag naar elke winkel toe. Niet slim!
Veel handiger is het als die winkels jou waarschuwen zodra je favoriete product in de aanbieding is. Het enige dat je hoeft te doen, is er voor te zorgen dat die winkels wéten dat jij gewaar-schuwd wilt worden (RSS feeds) en dat ze hun bericht in een centrale brievenbus achter kunnen laten (Netvibes).

Dat heb ik deze week dus geregeld. Van al m'n favoriete websites heb ik een RSS feed toegevoegd aan m'n Netvibes account. In één oogopslag zie ik nu welke site iets nieuws te melden heeft en wie op mijn weblog heeft gereageerd. Oké, het kost wel weer even tijd om alles zo in te stellen dat het past bij mijn smaak en wensen. Maar die tijd verdien ik dubbel en dwars terug nu het eenmaal werkt.

Voor iedereen die de cursus niet volgt en het nog niet helemaal snapt, hier een leuk filmpje waarin alles over RSS wordt uitgelegd in heldere Jip en Janneke taal!

Reacties

 1. Als je dit hebt gezien, dan gaan toch alle lampjes branden als je er helemaal niets van snapt......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Astrid

  Dat filmpje was een leuke instructie nietwaar?
  Zelf weet ik nog niet hoe je een filmpje plaatst. Maar dat zal nog wel komen denk ik
  Bedankt voor jouw leuke racties op mijn blog

  Lucia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Lucia,
  Het plaatsen van een filmpje wordt nergens uitgelegd. Ik weet dat toevallig van hyves en dacht 'dan probeer ik dat hier ook maar'.
  Bij ieder filmpje vind je een lange en moeilijke Embed code. Die code plak je in z'n geheel in je berichtenvenster. Het liefst in het html-tabblad, dan gaat het altijd goed. Probeer maar eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Astrid

  Gisteren hebben wij dit samen met Henk uitgeprobeerd en in HTML is ons dit gelukt

  Lucia

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Het boek van zon en maan

In alweer de derde module van dit schooljaar spelen we het Dialoogspel Tussen zon en maan , waarbij je een persoonlijke reis maakt rondom een contrastervaring uit je leven. Voorafgaand aan de tweede etappe van de reis zegt de thuisopdracht: Maak een wandeling of fietstocht naar een plek die je lief is of die op een andere manier indruk op je heeft gemaakt. Ergens in de natuur of een café, museum, kerk of steegje in de stad. Neem iets van die plek mee naar de volgende groepsbijeenkomst. Een plek die me lief is? Hier in de omgeving? Ik moet heel eerlijk bekennen, zo dicht bij huis is dat op de eerste plaats... m'n eigen thuis. Misschien veel te behoudend en saai, maar die plek ik me best wel lief. Telt dat ook? Als ik iets verder mag reizen, dan weet ik wel wat heuvels en uitkijkpunten in het zuidelijkste Geuldal of natuurlijk klooster Rosario, waar ik zulke mooie stiltereizen maak. Maar ja, daar ga ik deze week niet meer langskomen. Dan bedenk ik me dat ik wel iets in huis heb van R