Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 4 - RSS feeds

Stel je voor... Je kent een tiental winkels, die jouw favoriete producten verkopen. Om zeker te weten dat je geen enkele aanbieding misloopt, ga je elke dag naar elke winkel toe. Niet slim!
Veel handiger is het als die winkels jou waarschuwen zodra je favoriete product in de aanbieding is. Het enige dat je hoeft te doen, is er voor te zorgen dat die winkels wéten dat jij gewaar-schuwd wilt worden (RSS feeds) en dat ze hun bericht in een centrale brievenbus achter kunnen laten (Netvibes).

Dat heb ik deze week dus geregeld. Van al m'n favoriete websites heb ik een RSS feed toegevoegd aan m'n Netvibes account. In één oogopslag zie ik nu welke site iets nieuws te melden heeft en wie op mijn weblog heeft gereageerd. Oké, het kost wel weer even tijd om alles zo in te stellen dat het past bij mijn smaak en wensen. Maar die tijd verdien ik dubbel en dwars terug nu het eenmaal werkt.

Voor iedereen die de cursus niet volgt en het nog niet helemaal snapt, hier een leuk filmpje waarin alles over RSS wordt uitgelegd in heldere Jip en Janneke taal!

Reacties

 1. Als je dit hebt gezien, dan gaan toch alle lampjes branden als je er helemaal niets van snapt......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Astrid

  Dat filmpje was een leuke instructie nietwaar?
  Zelf weet ik nog niet hoe je een filmpje plaatst. Maar dat zal nog wel komen denk ik
  Bedankt voor jouw leuke racties op mijn blog

  Lucia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Lucia,
  Het plaatsen van een filmpje wordt nergens uitgelegd. Ik weet dat toevallig van hyves en dacht 'dan probeer ik dat hier ook maar'.
  Bij ieder filmpje vind je een lange en moeilijke Embed code. Die code plak je in z'n geheel in je berichtenvenster. Het liefst in het html-tabblad, dan gaat het altijd goed. Probeer maar eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Astrid

  Gisteren hebben wij dit samen met Henk uitgeprobeerd en in HTML is ons dit gelukt

  Lucia

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kennismaken met Scribbles

Astrid van Dam Adviseur Jeugd & Onderwijs in de Bibliotheek Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal. Student Geestelijk begeleider Spiritualiteit & Zingeving aan de Academie voor Geesteswetenschappen . Dit weblog is begonnen als het werkboek voor de online cursus 23dingen en uitgegroeid tot een persoonlijke kijk op de (soms) wonderlijke wereld en de mensen om me heen. Werkterrein: Leesbeleving Taalontwikkeling Mediawijsheid Ontwikkelen en uitzetten van lokale en bovenlokale programma's Bieblog Hengelo redactie (Gestopt per oktober 2022) de Bibliotheek op school Werkgebied: Bibliotheek Hengelo , Hof van Twente en Oldenzaal Liefhebberij: Spiritualiteit & zingeving Zijnsoriëntatie Stilte Wereldvredesvlam Twente Lezen en schrijven Film Muziek Yoga en zwemmen Meer van en over Scribbles is te vinden onder de buttons in de navigatiebalk. **********