Doorgaan naar hoofdcontent

Verwey's visie

Reacties

 1. Heeft meneer Stefan Verwey een website?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Trouwens...we moeten elke keer wel erg veel handelingen doen om een reactie achter te laten...elke keer weer alles invullen...beveiligingscode overtypen...niet verkeerd overtypen want anders werkt het niet....dat werkt een tikkeltje demotiverend...tikkeltje maar hoor ;-)

  Dan kan vast anders :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ stella: Verwey is onze bekende boekencartonist. Hij heeft geen eigen website, maar wel een wiki (http://nl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Verwey) en natuurlijk staan er cartoons op het net. Ik heb nog een hele voorraad!

  Ik heb ook ontdekt dat je telkens je hele riedel moet invoeren. Snap niet waarom hij dat niet onthoudt zoals wordpress dat wel doet. Heb bij alle instellingen gekeken, maar kan niks vinden. De snelste weg is Naam aanvinken en Stella typen. Gelukkig heb je een korte naam :-)

  Als iemand een tip heeft om in blogger gegevens te onthouden, ik hou me aanbevolen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N