Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 5 - RSS vinden

Na het leren toevoegen en onderhouden van RSS feeds gaan we nog iets dieper op deze ‘tool’ in. Je kunt namelijk ook zoeken naar nieuwe feeds over je favoriete onderwerp en er is zoiets als een egofeed. Als ik de theorie even snel doorlees, bekruipt me een waarom zou ik dit willen-gevoel. Maar kom, niet gelijk in de weerstand, wie weet levert het nog iets leuks op.

Ik stoei wat met de mogelijkheden van Google blogsearch en Technorati. Ik laat me ook nog even verleiden door Biblioblogs en ZBdigitaal. Maar mijn angst voor een overkill aan informatie blijkt waarheid en dat eerste gevoel gaat niet weg. Waarom zou ik dit willen? Wil ik dat mijn blog door iedereen gevonden kan worden? Wil ik weten wie wanneer wat over mij schrijft?

Ik heb een handvol websites die ik dagelijks volg. Als ik iets over een bepaald onderwerp wil weten, ga ik op dat moment zoeken. Wellicht ontdek ik viavia een nieuwe leuke website. Dan is RSS heel handig. Maar als ik een RSS neem op een RSS-verzamelsite, dan ben ik – grof geschat – 2 uur per dag bezig om al die nieuwe berichten na te lopen op ‘iets interessants’.

Ja, ik zie zeker voordelen om dit beroepsmatig te gebruiken. Maar ik werk fulltime aan hele andere dingen, ik zorg er voor dat ik een beetje schoon en opgeruimd leef, ik heb geen noemenswaardige en tijdrovende zorgen (wat ik graag zo wil houden), maar dat gaat allemaal niet vanzelf. Dan wil ik ook zo nu en dan nog wel even naar buiten, naar een mooie film, familie en vrienden bezoeken of gewoon niks doen. Er was een reden waarom ik geen kinderen en tv heb en daar ga ik denk ik een account bij Technorati aan toevoegen!

Heeft deze les dan helemaal niks leuks opgeleverd? Jawel.
Ik weet nu waar ik dat gekke zoekschermpje in Netvibes voor kan gebruiken als ik eens iets bijzonders zoek. En als test heb ik dat gedaan over het onderwerp bibliotheek in Google. Drie keer raden wat de eerste hit was. De net geplaatste post van Diabolo over het nieuwe boek van Susan Smit. Kijk, dat vind ik dan weer wél leuk!

Reacties

 1. joepie
  ik blog en besta dus in de blogsphere

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je schrijft steeds leuker Astrid! Ga zo door! Very amusing :-)

  Wat ik me wel begin af te vragen is waarom je voor al die zaken die je tot nu toe opgenoemd hebt een cursus nodig hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @stella
  Nou, al die zaken vang ik hier en daar wel op, maar heb er (met veel andere collega's in deze branche)nog nooit mee gewerkt. En wacht maar, er komt nog veel meer dat niet zo simpel is als een RSS plaatsen (volgens mij)!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.