Doorgaan naar hoofdcontent

Berlijn - mei 2008

Als je dan in het hart van Europa bent, moet je natuurlijk ook in het hart van de stád zijn. En twee weken in een hotelkamer kan wel eens ten koste gaan van de liefde. Dus deze keer geen Crowne Plaza, maar een gemütlich appartement midden in het oude centrum*.
Met uitzicht op het Holocaust-Mahnmal en de Brandenburger Tor.


Nog spannender dan wat je zíet, is dat waar het complex bovenop staat: de bunker waar Hilter zijn (laatste) dagen doorbracht. Een rondleiding door andere delen van deze bunkers staat zeker op het programma. Om te weten hoe de ‘kelder’ eruit ziet, ben ik aangewezen op onderstaande reconstructie (via).
Slaap zacht!

* op de foto achter één van de raampjes in het meest rechtse gebouw

Reacties

 1. Hoi Astrid

  Vakantie... en veel plezier gewenst
  Even geen weblogs..
  Ik zelf ga er ook een weekje tussenuit. Lekker genieten!

  Kanarie23

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant! Pas nog de film "Der Untergang" gezien. Moet ik me nog ergens inschrijven voor deze cursus :-)

  Groetjes Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cursus? Over Berlijn bedoel je? Nee hoor, krijg je d'r allemaal gratis bij! Zorg jij maar dat je met je eigen cursus een beetje bijblijft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgende week (urlaub!) ga ik lekker aan de slag met mijn cursus. En ik moet de kuikentjes van Erwin onder mijn hoede nemen. Komen er ook nog postings uit Berlijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bruintje blijft uit de buurt van elk internetcafé! Heb wel net ontdekt dat je posts in het vore kunt schrijven en de dag/tijd van publicatie in kunt stellen. Brengt me in de verleiding een archiefje voor de komende weken aan te leggen... Is alweer weg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Naar berlijn? Wat leuk, ik ga er straks ook twee weekjes naar toe! Misschien komen we elkaar nog wel tegen... Veel plezier gewenst in elk geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig! Maar hoe herken ik deze leuke jongen?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.