Doorgaan naar hoofdcontent

26 Ideakillers

Wat mij betreft gebruiken we alle nieuwe technieken voor even zovele nieuwe diensten en creëren we nieuwe bibliotheken met 'nieuwe' medewerkers.

Oké, dat kost tijd, lef en ondernemerschap. Laten we beginnen met in elk kantoor, naast het bibliotheek-manifest 2.0, ook dit poster van het COCD op te hangen.

Hoor je jezelf de volgende keer bij een origineel idee één van deze killers zeggen, neem dan even een meditatief moment voor jezelf, laat het idee op je onbevooroordeelde ik inwerken en reageer dan nog een keer!

Reacties

 1. Dag Astrid

  Die poster is leuk maar toch liever niet op onze afdeling
  Deze is al kleurrijk genoeg!!

  Kanarie23

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, teveel daarvan zijn toch wel herkenbaar. jammer. In wezen lijkt iedereen toch op elkaar. Misschien dat ie bij i&o wat beter in het zich kan hangen. Zo laat ie zich ook al weer overschaduwen door een krantenknipsel. Ook belangrijk die evenementen in 2008, maar toch.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Leer scholieren kritischer te googelen

Deze kop stond boven een kort bericht in de nieuwsbrief van Vives . Mijn aandacht is getrokken. Leest u met me mee? Scholieren moeten les krijgen in het kritischer beoordelen van informatie op internet. Ze 'knippen en plakken nu vaak', zonder dat ze goed weten of ze een betrouwbare bron in handen hebben. Dat stelt docent Amber Walraven van de Universiteit Twente, die vrijdag op dit onderwerp promoveert aan de Open Universiteit Nederland. De google-lessen moeten ervoor zorgen dat scholieren beter gaan kijken of de informatie die zij vinden waardevol is en of het om betrouwbare sites gaat. Scholieren zouden nu vooral kijken of de informatie in het Nederlands is, of de site snel een antwoord geeft op hun vraag en of die er leuk uitziet. Het onderzoek werd verricht onder scholieren van het vwo. Het is volgens de promovenda niet de bedoeling dat het kritischer leren zoeken een speciaal vak moet worden. Docenten moeten zoekinstructies opnemen en verhelderen in hun lessen voordat leer