Doorgaan naar hoofdcontent

Verkocht!

Na een middag stoeien met RSS en Netvibes (waarover later meer), was ik vanavond bij een teamvergadering van één m'n scholen. Ik mocht onze nieuwe dienst van producten rondom taal, media en mediawijsheid presenteren. Onder de naam Schoolbiebhengelo.nl verkopen we de basisscholen vanaf volgend jaar toegang tot alle informatie binnen Schoolbieb.nl, een abonnement op databanken en Bereslim boeken, Storyweb, Mijn Leeslogboek, onbeperkt klassikaal lenen, projectcollecties en groepsbezoeken en korting op De Rode Draad. Dat alles op basis van 100% lidmaatschap van de bibliotheek voor de hele school. Een uniek aanbod voor een leuke prijs!

Tot nu toe reageerden de directeuren die ik dit heb getoond voorzichtig enthousiast. Mooi pakket hoor, maar wat moeten we er allemaal mee? En dan die kosten, wel wat veel. Kunnen we niet kiezen uit al die producten, of met een paar groepen beginnen?

Vanavond liep het anders. Ze waren me vergeten (kan een keer gebeuren), er stond niks klaar (ach wat, doen we het toch weer gezellig zonder powerpoint) en ze waren net bekomen van een crisis rond het vinden van invallers en afgesloten zijn van telefoon en internet. Maar de sfeer was goed en het team net zo flexibel als ik. De hele riedel producten viel gelijk op z'n plek en telkens als ik zei 'ga ik allemaal voor jullie regelen én betalen', werden ze nog vrolijker. Na afloop keek de directeur z'n team rond en had maar één vraag: 'Wie meldt zich aan om te bekijken hoe we deze producten gaan inzetten in de lessen.' Binnen 5 minuten had ik een afspraak met een groep leerkrachten om Schoolbiebhengelo.nl een plek te geven in hun school.

Kijk, het kan dus wel. Geloven in wat je doet, aanhaken bij de dynamiek van een groep en dan gaat het eigenlijk vanzelf.
De eerste vis in binnen jongens, op naar een volle vijver!

Reacties

 1. Wauw! Gefeliciteerd! Eindelijk echt resultaat! Waar is de taart?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik bedoelde dus Hardstikke goed Astrid !
  af en toe zo'n moment houdt de moed er weer in vind ik altijd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan meisje.....
  Trots op je....

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jahaaa, zoals je ziet is 't me gelukt...................!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je identiteitscrisis is opgelost. Ik had nog een andere tip paraat, maar dat is gelukkig niet meer nodig!
  En ja, ik ben ook trots ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ha Astrid, grappig hoor dat ik via Netvibes RSS VOB in jouw weblog kom. Van harte gefeliciteerd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, dat bezoekersaantal gaat ineens snel omhoog ;-)
  Handig toch, die RSS!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.