Doorgaan naar hoofdcontent

Bijna in de klauwen van U2


Gister stond er al een file richting de ArenA. Vandaag ken ik in ieder geval vijf zes personen die in de rij zullen staan. Maar goed, voor een concert van U2 heb je dat natuurlijk graag over. En als Scribbles iets meer ballen had getoond, was ze er ook bij geweest. M'n ouwe rockhart vlucht nu echter liever in het grote niets in plaats van in een uitbundige menigte. Ieder z'n ding, nietwaar.

De attractie van deze tour is natuurlijk die enorme Claw. Want het moet altijd groter en opvallender dan de vorige keer natuurlijk. Wat ik dan wel weer grappig vind, is dat deze Claw (er zijn er zelfs 3!) is gemaakt door StageCo, dat ook hier vlakbij in Lochem zit. En dat ik daar iemand ken die dat ding mede heeft ontworpen. Nu ik de komende maanden ook nog sport op één van hun nummers, is voor mij het cirkeltje rond. Heb ik toch een klein beetje het gevoel dat ik er bij ben vanavond, als ik wegzink in m'n vierde vakantieboek...



Reacties

  1. Een goede vriendin van mij was er gisteren en vandaag ook weer, front row! Ik zelfs ben niet zo'n U2 fan, niet live in elk geval, hun oude nummers vind ik op zijn tijd wel leuk, die nieuwe weer iets minder.

    Maar die megalomane (schrijf je dit zo in het Nederlands) shows gaan mij een tikje te ver.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die is goed! Staat zelf front row bij Nightwish, maar vindt een beetje U2 te megalomaan! Malle Berlinerin ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nightwish is een heel ander formaat dan U2, veel kleiner. Daar gaat het niet zo zeer om de show maar om de inhoud, de teksten, de muziek. En dat zegt zelfs mijn U2-gekke vriendin die toevallig ook mijn Nightwish vriendin is en met mij front row staat =)

    Volgende keer kom je lekker mee headbangen, Astrid - zie het helemaal voor mij =)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja leuk. Ik zal m'n haar vast laten groeien. Mag ik wel een boek meenemen voor in de pauze? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Van U2 weet ik (tot mijn schande?) niks, maar ik ben wel benieuwd naar je vakantieboeken. Momenteel ben je zo te zien aan het lezen in De eenzaamheid van de priemegetallen waarvan ik wel zou willen weten hoe je het vindt (de meningen die ik er tot nu toe over vernam waren noga uiteenlopend), daarvoor las je een (in mijn ogen) matige Grunberg, maar de twee dáárvoor ben ik alweer kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Excuseer de typefouten! b.v. noga=nogal.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @schrijver: Ah ja, de boeken, daar gaat het natuurlijk ook om! Leuk dat je ze bijhoudt.

    - Die priemgetallen beschrijft pijnlijk beklemmend puberleed. Een pageturner, ik moet het nu echt even wegleggen. Ik vind het tot nu toe erg mooi, leent zich zeker ook voor een bijzondere film. Mits de regisseur de juiste keuzes maakt! Binnenkort op ons Bieblog, heb ik al gezien.

    - Het was m'n eerste Grunberg en ik vond het lang niet slecht. Z'n schrijfstijl lijkt hierin wat op Yasha en past goed bij de onderwerpen. Ik vind dat hij zonder verdere uitleg een paar bijzondere dingen blootlegt. Reisverhalen zijn altijd boeiend en zoals hij de wereld en de mens aanschouwt helemaal. Ik wil me altijd nog een keer op Tirza storten om hem echt als romanschrijver te leren kennen.

    - Onze ijberg smelt was een grappig snellees boekje over vernaderingsmanagement via een pinguïnkolonie. Grappig herkenbaar, maar niet echt verheffend.

    - Het spel van de engel vond ik naar het einde toe over the top. Mysterie is best leuk, en je hoeft ook niet altijd alles te snappen, maar dit was me net iets teveel. In films kan ik het beter hebben. Ik vond De schaduw van de wind beter, anders. Maar misschien heb ik wel weer niks van gesnapt en lees ik te snel over allerlei dubbele lagen heen.

    - Daarvoor las ik nog Het geheim van de keel van de nachtegaal. Was ik zelf ook alweer vergeten ;-) Prachtig prentenboek, mooie bewerking van het bekende sprookje. Leuk om een keer cadeau te geven.

    Ik heb het boekenweekgeschenk ook nog liggen en de nieuwe Moeyaert. En dan is er nog De Welwillenden; een 5-jaren project! Maar dat hoef ik jou niet uit te leggen. Gelukkig heb ik nog 2 weekjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dankjewel, altijd fijn om iets over boeken te lezen. Ik vermoed dat wij niet dezelfde smaak hebben, maar dan is het extra leuk om een keer een raakvlak te vinden.
    Er zijn beslist betere Grunbergs dan deze vind ik.
    Over De Welwillenden heb ik gelukkig geen vijf jaar gedaan... Vijf maanden misschien? Of zes? Ik weet het niet meer. Ik was in elk geval blij dat ik het uit had maar toch ook blij dat ik had volgehouden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo