Doorgaan naar hoofdcontent

Filmtip: Rachel Getting Married

Voor wie de kunstfilm niet schuwt, voor liefhebbers van filmmakers als Lars von Trier en Susanne Bier: ga deze film zien zolang het nog kan. Waarom? Lees deze perfecte recensie van Filmtotaal. Daarom.

In een Villa Kakelbont aan culturen, kleuren, emoties, verbaal geweld en heel veel muziek zien we hoe dicht liefde, afgunst, vrolijkheid en wanhoop bij elkaar kunnen liggen. De personages zijn levensecht, verre van perfect, soms vrij onsympathiek maar tegelijk ook liefdevol en beminnelijk. Het zijn mensen. De regisseur (van Silence of the Lambs) sleurt de kijker mee het moeras in, diep in de emotionele blubber van liefde, haat, jaloezie en onmacht.

5 sterren




Reacties

  1. Voor wie in juli niet in de gelegenheid is....

    De film draait in augustus in Filmhuis De Keizer in Deventer.

    # donderdag 20 augustus 19:00 uur reserveren
    # vrijdag 21 augustus 19:00 uur reserveren
    # zaterdag 22 augustus 19:00 uur reserveren
    # zondag 23 augustus 20:00 uur reserveren
    # maandag 24 augustus 20:00 uur reserveren

    # dinsdag 25 augustus 14:00 uur reserveren
    # dinsdag 25 augustus 20:00 uur reserveren
    # woensdag 26 augustus 20:00 uur reserveren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk aan, mogelijkheden genoeg dus! Ga je nog kijken, digisuus?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als het enigszins kan wel! Anders later de dvd maar lenen en de Kleine Keizerin reserveren ;)
    Maar dat zal dan nog wel even duren..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. FamiliebijeenkomSten zijn altijd een bron van inspirAtie; zie Festen. Jammer dat wij geen regisseur In de familie hebben ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @digisuus: Ik adviseer toch een donkere zaal, groot scherm en groot geluid. Dan kruipt het net iets meer onder je huid. Fijne avond ;-)

    @eazy: Ja, Festen is en mooie vergelijking. Iedere familie zou een regisseur moeten hebben!
    PS Je hoofdlettergebruik in je reactie intrigeert me. Ik zie het bijna als een geheime (familie)code, die ik helaas niet kan ontcijferen. Spannend!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Grote vingers, kleine iPhonekeys ;-0

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ah nee, niet zó simpel! Ik blijf geloven in een code, die is veel leuker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.