Doorgaan naar hoofdcontent

Hoedoe je dah? Nou zo!


Altijd al willen weten hoe je met stokjes eet. Hoe je een roman uitbrengt. Of hoe je de zonnegroet doet? Frankwatching wijst op een leuke hoedoeje-2.0-kennisbank. Hoezo?
Hoedoe is een user generated content website: bezoekers kunnen er hoedoes raadplegen, maar ook vragen stellen en zelf artikelen publiceren die uitleg geven. De eerste 500 hoedoes zijn geschreven door een redactieteam bestaande uit professionele journalisten en schrijvers, met medewerking van experts. Zij gaven vanuit hun expertise invulling aan dertien verschillende rubrieken, waaronder Computers & techniek; Eten & drinken; Familie & relaties; Lichaam & geest; Maatschappij, etc. Alle publicisten (dus ook bijdragende users) kunnen een profiel aanmaken op de website.

Ik kende Hoedoe nog niet en vind hem leuk. De vragen zijn heel divers, de antwoorden kort en krachtig en met vaak duidelijke stappenplannen. De inhoud ziet er betrouwbaar uit. Lijkt me ook een mooi naslagwerk voor Al@din, toch?

Ik word er zelfs door op ideeën gebracht. Zo ga ik me deze week eerst maar eens storten op m'n professionele online-identiteit, ik ben er aan toe. En daarna ga ik me voorbereiden op het laten 'plakken'van m'n idee. Kan in het nieuwe seizoen nog wel eens van pas komen, heb ik het vermoeden.

Ook enthousiast? Iedereen kan een Hoedoener worden en volgens mij missen er nog best wat brandende Hoedoes waar we ons steentje aan kunnen bijdragen. Iets als: hoe maak ik een werkstuk of hoe weet ik of informatie op internet betrouwbaar is of hoe leer ik snel en simpel wat web 2.0 voor mij kan betekenen.

Oké informatiespecialisten, mediacoaches en 23dingers, kom maar op met al die kennis!

Reacties

  1. Leuk!
    Laat ik nou deze week de "digitip" moeten aanleveren :-).
    Heb zomaar het idee dat ik nu weet welke het wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @katrin: Mooi! En het leuke is: je kunt er al wel lezen hoe je een high tea serveert, maar nog niet hoe je een echte chocoladetaart maakt. Lijkt me echt iets voor jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lijkt erop of iemand eindelijk de vertaling heeft opgepakt van http://www.howstuffworks.com/ en dat is een goede zaak! bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Nicole: Aha, dat hadden ze er even niet bij verteld. Maar leuk om te weten. De wereld zit vol met ideeën.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind dat samenwerken echt leuk hoor, geen misverstanden daarover!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Da's mooi Jouke, want we gaan elkaar nog wel een paar keer tegenkomen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo