Doorgaan naar hoofdcontent

Jongeren twitteren niet en meer mediawijsheid


Gister verscheen een leuk artikel op Frankwatching. Over hoe een rapportje van een Engelse 15-jarige jongen bijna wereldnieuws werd. Vanwege de opzienbarende conclusies:

Zijn vrienden kopen geen kranten, ze lezen hoogstens af en toe een gratis krant, ze kijken maar weinig tv, behalve als er voetbal is, dan kijken ze opeens wel. Facebook is heel populair, voor films en muziek wordt ook niet betaald, reclames zijn irritant en niemand twittert. Twitteren is te duur.

Pardon?

Oké, het artikel gaat dus verder over wat er gebeurt als een analist non-nieuws promoveert tot iets vermeend opzienbarends en als journalisten gaan schrijven over onderwerpen waar ze van weg moeten blijven.

Mediawijsheid in het kwadraat.

Reacties

  1. Ik geef toe ik twitter niet, maar hoezo te duur? Moet je voor Twitter dan betalen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, twitter is gratis. Ook zoiets. Maar als je via je mobiel twittert, wat wel veel gebeurt, dan kost het natuurlijk wel wat. Dan is een smsje waarschijnlijk goedkoper!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat krijg je als journalisten de deur niet meer uitkomen. Het proberen waard overigens om een fakebericht te tweeten dat een sneeuwbaleffect veroorzaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige vreselijke foto! Waar heb je die gevonden?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @eazy: zo is het. Ik wacht met spanning op je faketweet, je verzint vast wel wat!

    @schrijver: de foto heb ik slecht gejat uit het oorspronkelijke artikel. Klik maar op de link.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat bedoel je met 'slecht gejat'? Dat je het niet vermeldde? Maar wie doorklikt ziet het toch? Ik was nog niet aan doorklikken toegekomen. Ik Moet zeggen dat ik het stukje (op Frankwatching) niet helemaal begrijp, maar de foto maakt alles goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @schrijver: Het gaat er vooral over dat sommige 'professionals' zomaar iets verwerken tot nieuws, zonder zich af te vragen of het ook werkelijk nieuws, laat staan waar, is. Fijn dat de foto je bevalt!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.