Doorgaan naar hoofdcontent

Berlijn - mei 2008

Als je dan in het hart van Europa bent, moet je natuurlijk ook in het hart van de stád zijn. En twee weken in een hotelkamer kan wel eens ten koste gaan van de liefde. Dus deze keer geen Crowne Plaza, maar een gemütlich appartement midden in het oude centrum*.
Met uitzicht op het Holocaust-Mahnmal en de Brandenburger Tor.


Nog spannender dan wat je zíet, is dat waar het complex bovenop staat: de bunker waar Hilter zijn (laatste) dagen doorbracht. Een rondleiding door andere delen van deze bunkers staat zeker op het programma. Om te weten hoe de ‘kelder’ eruit ziet, ben ik aangewezen op onderstaande reconstructie (via).
Slaap zacht!

* op de foto achter één van de raampjes in het meest rechtse gebouw





Reacties

  1. Hoi Astrid

    Vakantie... en veel plezier gewenst
    Even geen weblogs..
    Ik zelf ga er ook een weekje tussenuit. Lekker genieten!

    Kanarie23

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Interessant! Pas nog de film "Der Untergang" gezien. Moet ik me nog ergens inschrijven voor deze cursus :-)

    Groetjes Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Cursus? Over Berlijn bedoel je? Nee hoor, krijg je d'r allemaal gratis bij! Zorg jij maar dat je met je eigen cursus een beetje bijblijft ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgende week (urlaub!) ga ik lekker aan de slag met mijn cursus. En ik moet de kuikentjes van Erwin onder mijn hoede nemen. Komen er ook nog postings uit Berlijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bruintje blijft uit de buurt van elk internetcafé! Heb wel net ontdekt dat je posts in het vore kunt schrijven en de dag/tijd van publicatie in kunt stellen. Brengt me in de verleiding een archiefje voor de komende weken aan te leggen... Is alweer weg ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Naar berlijn? Wat leuk, ik ga er straks ook twee weekjes naar toe! Misschien komen we elkaar nog wel tegen... Veel plezier gewenst in elk geval.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gezellig! Maar hoe herken ik deze leuke jongen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we