Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 4 - RSS feeds

Stel je voor... Je kent een tiental winkels, die jouw favoriete producten verkopen. Om zeker te weten dat je geen enkele aanbieding misloopt, ga je elke dag naar elke winkel toe. Niet slim!
Veel handiger is het als die winkels jou waarschuwen zodra je favoriete product in de aanbieding is. Het enige dat je hoeft te doen, is er voor te zorgen dat die winkels wéten dat jij gewaar-schuwd wilt worden (RSS feeds) en dat ze hun bericht in een centrale brievenbus achter kunnen laten (Netvibes).

Dat heb ik deze week dus geregeld. Van al m'n favoriete websites heb ik een RSS feed toegevoegd aan m'n Netvibes account. In één oogopslag zie ik nu welke site iets nieuws te melden heeft en wie op mijn weblog heeft gereageerd. Oké, het kost wel weer even tijd om alles zo in te stellen dat het past bij mijn smaak en wensen. Maar die tijd verdien ik dubbel en dwars terug nu het eenmaal werkt.

Voor iedereen die de cursus niet volgt en het nog niet helemaal snapt, hier een leuk filmpje waarin alles over RSS wordt uitgelegd in heldere Jip en Janneke taal!

Reacties

  1. Als je dit hebt gezien, dan gaan toch alle lampjes branden als je er helemaal niets van snapt......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Astrid

    Dat filmpje was een leuke instructie nietwaar?
    Zelf weet ik nog niet hoe je een filmpje plaatst. Maar dat zal nog wel komen denk ik
    Bedankt voor jouw leuke racties op mijn blog

    Lucia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Lucia,
    Het plaatsen van een filmpje wordt nergens uitgelegd. Ik weet dat toevallig van hyves en dacht 'dan probeer ik dat hier ook maar'.
    Bij ieder filmpje vind je een lange en moeilijke Embed code. Die code plak je in z'n geheel in je berichtenvenster. Het liefst in het html-tabblad, dan gaat het altijd goed. Probeer maar eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Astrid

    Gisteren hebben wij dit samen met Henk uitgeprobeerd en in HTML is ons dit gelukt

    Lucia

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.