Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 4 - RSS feeds

Stel je voor... Je kent een tiental winkels, die jouw favoriete producten verkopen. Om zeker te weten dat je geen enkele aanbieding misloopt, ga je elke dag naar elke winkel toe. Niet slim!
Veel handiger is het als die winkels jou waarschuwen zodra je favoriete product in de aanbieding is. Het enige dat je hoeft te doen, is er voor te zorgen dat die winkels wéten dat jij gewaar-schuwd wilt worden (RSS feeds) en dat ze hun bericht in een centrale brievenbus achter kunnen laten (Netvibes).

Dat heb ik deze week dus geregeld. Van al m'n favoriete websites heb ik een RSS feed toegevoegd aan m'n Netvibes account. In één oogopslag zie ik nu welke site iets nieuws te melden heeft en wie op mijn weblog heeft gereageerd. Oké, het kost wel weer even tijd om alles zo in te stellen dat het past bij mijn smaak en wensen. Maar die tijd verdien ik dubbel en dwars terug nu het eenmaal werkt.

Voor iedereen die de cursus niet volgt en het nog niet helemaal snapt, hier een leuk filmpje waarin alles over RSS wordt uitgelegd in heldere Jip en Janneke taal!

Reacties

  1. Als je dit hebt gezien, dan gaan toch alle lampjes branden als je er helemaal niets van snapt......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Astrid

    Dat filmpje was een leuke instructie nietwaar?
    Zelf weet ik nog niet hoe je een filmpje plaatst. Maar dat zal nog wel komen denk ik
    Bedankt voor jouw leuke racties op mijn blog

    Lucia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Lucia,
    Het plaatsen van een filmpje wordt nergens uitgelegd. Ik weet dat toevallig van hyves en dacht 'dan probeer ik dat hier ook maar'.
    Bij ieder filmpje vind je een lange en moeilijke Embed code. Die code plak je in z'n geheel in je berichtenvenster. Het liefst in het html-tabblad, dan gaat het altijd goed. Probeer maar eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Astrid

    Gisteren hebben wij dit samen met Henk uitgeprobeerd en in HTML is ons dit gelukt

    Lucia

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we