Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 5 - RSS vinden

Na het leren toevoegen en onderhouden van RSS feeds gaan we nog iets dieper op deze ‘tool’ in. Je kunt namelijk ook zoeken naar nieuwe feeds over je favoriete onderwerp en er is zoiets als een egofeed. Als ik de theorie even snel doorlees, bekruipt me een waarom zou ik dit willen-gevoel. Maar kom, niet gelijk in de weerstand, wie weet levert het nog iets leuks op.

Ik stoei wat met de mogelijkheden van Google blogsearch en Technorati. Ik laat me ook nog even verleiden door Biblioblogs en ZBdigitaal. Maar mijn angst voor een overkill aan informatie blijkt waarheid en dat eerste gevoel gaat niet weg. Waarom zou ik dit willen? Wil ik dat mijn blog door iedereen gevonden kan worden? Wil ik weten wie wanneer wat over mij schrijft?

Ik heb een handvol websites die ik dagelijks volg. Als ik iets over een bepaald onderwerp wil weten, ga ik op dat moment zoeken. Wellicht ontdek ik viavia een nieuwe leuke website. Dan is RSS heel handig. Maar als ik een RSS neem op een RSS-verzamelsite, dan ben ik – grof geschat – 2 uur per dag bezig om al die nieuwe berichten na te lopen op ‘iets interessants’.

Ja, ik zie zeker voordelen om dit beroepsmatig te gebruiken. Maar ik werk fulltime aan hele andere dingen, ik zorg er voor dat ik een beetje schoon en opgeruimd leef, ik heb geen noemenswaardige en tijdrovende zorgen (wat ik graag zo wil houden), maar dat gaat allemaal niet vanzelf. Dan wil ik ook zo nu en dan nog wel even naar buiten, naar een mooie film, familie en vrienden bezoeken of gewoon niks doen. Er was een reden waarom ik geen kinderen en tv heb en daar ga ik denk ik een account bij Technorati aan toevoegen!

Heeft deze les dan helemaal niks leuks opgeleverd? Jawel.
Ik weet nu waar ik dat gekke zoekschermpje in Netvibes voor kan gebruiken als ik eens iets bijzonders zoek. En als test heb ik dat gedaan over het onderwerp bibliotheek in Google. Drie keer raden wat de eerste hit was. De net geplaatste post van Diabolo over het nieuwe boek van Susan Smit. Kijk, dat vind ik dan weer wél leuk!

Reacties

  1. joepie
    ik blog en besta dus in de blogsphere

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je schrijft steeds leuker Astrid! Ga zo door! Very amusing :-)

    Wat ik me wel begin af te vragen is waarom je voor al die zaken die je tot nu toe opgenoemd hebt een cursus nodig hebt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @stella
    Nou, al die zaken vang ik hier en daar wel op, maar heb er (met veel andere collega's in deze branche)nog nooit mee gewerkt. En wacht maar, er komt nog veel meer dat niet zo simpel is als een RSS plaatsen (volgens mij)!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo