Doorgaan naar hoofdcontent

Verkocht!

Na een middag stoeien met RSS en Netvibes (waarover later meer), was ik vanavond bij een teamvergadering van één m'n scholen. Ik mocht onze nieuwe dienst van producten rondom taal, media en mediawijsheid presenteren. Onder de naam Schoolbiebhengelo.nl verkopen we de basisscholen vanaf volgend jaar toegang tot alle informatie binnen Schoolbieb.nl, een abonnement op databanken en Bereslim boeken, Storyweb, Mijn Leeslogboek, onbeperkt klassikaal lenen, projectcollecties en groepsbezoeken en korting op De Rode Draad. Dat alles op basis van 100% lidmaatschap van de bibliotheek voor de hele school. Een uniek aanbod voor een leuke prijs!

Tot nu toe reageerden de directeuren die ik dit heb getoond voorzichtig enthousiast. Mooi pakket hoor, maar wat moeten we er allemaal mee? En dan die kosten, wel wat veel. Kunnen we niet kiezen uit al die producten, of met een paar groepen beginnen?

Vanavond liep het anders. Ze waren me vergeten (kan een keer gebeuren), er stond niks klaar (ach wat, doen we het toch weer gezellig zonder powerpoint) en ze waren net bekomen van een crisis rond het vinden van invallers en afgesloten zijn van telefoon en internet. Maar de sfeer was goed en het team net zo flexibel als ik. De hele riedel producten viel gelijk op z'n plek en telkens als ik zei 'ga ik allemaal voor jullie regelen én betalen', werden ze nog vrolijker. Na afloop keek de directeur z'n team rond en had maar één vraag: 'Wie meldt zich aan om te bekijken hoe we deze producten gaan inzetten in de lessen.' Binnen 5 minuten had ik een afspraak met een groep leerkrachten om Schoolbiebhengelo.nl een plek te geven in hun school.

Kijk, het kan dus wel. Geloven in wat je doet, aanhaken bij de dynamiek van een groep en dan gaat het eigenlijk vanzelf.
De eerste vis in binnen jongens, op naar een volle vijver!

Reacties

  1. Wauw! Gefeliciteerd! Eindelijk echt resultaat! Waar is de taart?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik bedoelde dus Hardstikke goed Astrid !
    af en toe zo'n moment houdt de moed er weer in vind ik altijd

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed gedaan meisje.....
    Trots op je....

    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jahaaa, zoals je ziet is 't me gelukt...................!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat je identiteitscrisis is opgelost. Ik had nog een andere tip paraat, maar dat is gelukkig niet meer nodig!
    En ja, ik ben ook trots ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ha Astrid, grappig hoor dat ik via Netvibes RSS VOB in jouw weblog kom. Van harte gefeliciteerd!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, dat bezoekersaantal gaat ineens snel omhoog ;-)
    Handig toch, die RSS!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo