Doorgaan naar hoofdcontent

Verkocht!

Na een middag stoeien met RSS en Netvibes (waarover later meer), was ik vanavond bij een teamvergadering van één m'n scholen. Ik mocht onze nieuwe dienst van producten rondom taal, media en mediawijsheid presenteren. Onder de naam Schoolbiebhengelo.nl verkopen we de basisscholen vanaf volgend jaar toegang tot alle informatie binnen Schoolbieb.nl, een abonnement op databanken en Bereslim boeken, Storyweb, Mijn Leeslogboek, onbeperkt klassikaal lenen, projectcollecties en groepsbezoeken en korting op De Rode Draad. Dat alles op basis van 100% lidmaatschap van de bibliotheek voor de hele school. Een uniek aanbod voor een leuke prijs!

Tot nu toe reageerden de directeuren die ik dit heb getoond voorzichtig enthousiast. Mooi pakket hoor, maar wat moeten we er allemaal mee? En dan die kosten, wel wat veel. Kunnen we niet kiezen uit al die producten, of met een paar groepen beginnen?

Vanavond liep het anders. Ze waren me vergeten (kan een keer gebeuren), er stond niks klaar (ach wat, doen we het toch weer gezellig zonder powerpoint) en ze waren net bekomen van een crisis rond het vinden van invallers en afgesloten zijn van telefoon en internet. Maar de sfeer was goed en het team net zo flexibel als ik. De hele riedel producten viel gelijk op z'n plek en telkens als ik zei 'ga ik allemaal voor jullie regelen én betalen', werden ze nog vrolijker. Na afloop keek de directeur z'n team rond en had maar één vraag: 'Wie meldt zich aan om te bekijken hoe we deze producten gaan inzetten in de lessen.' Binnen 5 minuten had ik een afspraak met een groep leerkrachten om Schoolbiebhengelo.nl een plek te geven in hun school.

Kijk, het kan dus wel. Geloven in wat je doet, aanhaken bij de dynamiek van een groep en dan gaat het eigenlijk vanzelf.
De eerste vis in binnen jongens, op naar een volle vijver!

Reacties

  1. Wauw! Gefeliciteerd! Eindelijk echt resultaat! Waar is de taart?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik bedoelde dus Hardstikke goed Astrid !
    af en toe zo'n moment houdt de moed er weer in vind ik altijd

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed gedaan meisje.....
    Trots op je....

    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jahaaa, zoals je ziet is 't me gelukt...................!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat je identiteitscrisis is opgelost. Ik had nog een andere tip paraat, maar dat is gelukkig niet meer nodig!
    En ja, ik ben ook trots ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ha Astrid, grappig hoor dat ik via Netvibes RSS VOB in jouw weblog kom. Van harte gefeliciteerd!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, dat bezoekersaantal gaat ineens snel omhoog ;-)
    Handig toch, die RSS!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we